Nieuws Vlaams-Brabant CEO Lunch Garden de wacht aangezegd, oude bekende neemt over

CEO Lunch Garden de wacht aangezegd, oude bekende neemt over

Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden on the picture regarding the Belga article "Lunch Garden mikt op vernieuwing met restaurants in ziekenhuizen en musea", 20/09/2019 19:05, in TONGEREN. BEST QUALITY AVAILABLE - BELGA PHOTO JORIS VLIEGEN

CEO Lunch Garden de wacht aangezegd, oude bekende neemt over

EVERE/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/TIENEN/KRAAINEM – Bij Lunch Garden moet CEO Annick Van Overstraeten opstappen, na tien jaar aan het hoofd van de restaurantketen. Van Overstraeten bevestigt het nieuws aan Belga. 

Van Overstraeten zegt dat voor haar “moreel en ethiek” heel belangrijk zijn als manager. Ze kon zich niet vinden in de plannen die de aandeelhouder had met het personeel en dus kwam maandagochtend een einde aan haar mandaat.

Duffe imago afgeschud 

De voorbije jaren slaagde de 54-jarige zakenvrouw erin om Lunch Garden van zijn duffe imago af te helpen. “We hebben het bedrijf door een heel moeilijke periode geleid. Er kwam een volledige turnaround. Dat was niet evident, maar we hebben het kunnen doen in een goede verstandhouding met de vakbonden”, zegt Van Overstraeten bij Belga. De zakenvrouw werd voor haar prestatie vorig jaar nog genomineerd als Trends Manager van het Jaar.

1.300 personeelsleden

Lunch Garden telt 75 vestigingen, onder andere in Diest, Bierbeek, Zemst, Ternat en Tienen, en zet 1.300 personeelsleden aan het werk in ons land. Maar volgens Van Overstraeten had de aandeelhouder plannen met het personeel die voor haar niet door de beugel konden. “De plannen dateren al van even voor de coronacrisis. De horeca is geen gemakkelijke sector, maar ook in tijden van crisis is het voor mij belangrijk om het personeel op een eerlijke en correcte manier te behandelen”, klinkt het. Ze hoopt dat de aandeelhouder alsnog rekening zal houden met haar opmerkingen. Wat die plannen met het personeel dan wel precies zijn, is niet duidelijk.

Oude bekende neemt over

Van Overstraeten wordt opgevolgd door Ann Biebuyck. In een persbericht bevestigt Lunch Garden dat Biebuyck maandag “met onmiddellijke ingang werd benoemd als nieuwe CEO”, en de heropening van de restaurants zal begeleiden. Van 2010 tot 2017 werkte ze al voor de restaurantketen als aankoopdirecteur, en vorig jaar startte ze haar eigen adviesbureau. “De raad van bestuur heeft ook Jack Zantman benoemd als nieuwe Chief Transformation Officer. Jack zal mee de heropening van onze restaurants begeleiden, in nauwe samenwerking met alle leden van het directiecomité”, klinkt het nog. Wat Van Overstraeten hierna gaat doen, is nog niet bekend.

Bron: Belga. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

D’Ieteren voert supercar in

DROGENBOS/KORTENBERG - D'Ieteren wordt invoerder van het Kroatische merk van elektrische hypercars Rimac. Dat heeft het bedrijf donderdagochtend bekendgemaakt tijdens… Lees meer