Nieuws Vlaams-Brabant Ceyssens nieuwe voorzitter Boerenbond

Ceyssens nieuwe voorzitter Boerenbond

Ceyssens nieuwe voorzitter Boerenbond

LEUVEN – Op 1 mei krijgt de in Leuven gevestigde landbouworganisatie Boerenbond een nieuwe voorzitter: voormalig CD&V-politicus Lode Ceyssens neemt dan de rol over van Sonja De Becker, die nog wel voorzitter blijft van de financiële holding boven Boerenbond. 

De Becker was 6,5 jaar voorzitter van Boerenbond. Ceyssens is sinds september vorig jaar ondervoorzitter. De Becker blijft wel nog voorzitter van MRBB, de financiële holding van de landbouworganisatie. Ceyssens is landbouwingenieur en begon zijn loopbaan bij Boerenbond en diens jongerenorganisatie Groene Kring. Daarna werd hij politicus voor CD&V.

In juni vorig jaar kondigde hij zijn afscheid aan als Vlaams parlementslid en burgemeester van Oudsbergen om opnieuw bij Boerenbond aan de slag te gaan. Boerenbond maakt deel uit van de groep van 10, het belangrijkste orgaan voor sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers in ons land.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.