charles princen Foto: Businessclub Regio Tienen

Charles Princen op 90-jarige leeftijd overleden

Erevoorzitter van de Businessclub Regio Tienen, Charles Princen, is overleden. Hij werd zopas nog 90 jaar.

Charles was altijd al een ondernemer in hart en nieren. Als leidinggevende bij Tiense Suiker kon hij zijn talent kwijt. Na zijn actieve beroepscarrière werd hij voorzitter van de Businessclub Regio Tienen. Die functie hield hij tien jaar aan.

Tijdens het jaarlijkse Economische Congres van de Businessclub in 2012 nam Charles Princen, toen 77 jaar, afscheid als voorzitter van de vereniging van ondernemers. Hij gaf de fakkel door aan Walter Kestens.

“Ook na zijn actieve carrière zette Charles zich in voor het economisch leven van onze stad en was hij een absolute meerwaarde”, zegt burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen). “Als voorzitter van de Businessclub bracht hij Tiense ondernemers op regelmatige basis samen om te netwerken. Onder andere door zijn impuls werd het multifunctioneel centrum voor bedrijven in Tienen opgericht. Hij was een man met een groot netwerk en sociale vaardigheden, die hij benutte voor ondernemend Tienen. We bieden onze deelneming aan heel de familie.”

De plechtige uitvaartliturgie vindt plaats op zaterdag 24 februari om 10.30 uur in de Sint-Germanuskerk in Tienen. Er is gelegenheid tot groeten op vrijdag 23 februari van 19 tot 20 uur bij uitvaartcentrum Rummens in Tienen.