20240613112311_087A9570

Chemiebedrijf Huntsman opent nieuw innovatiecentrum in Tienen

Huntsman Corporation opende op donderdag 13 juni officieel de deuren van zijn nieuw innovatiecentrum in Tienen. Met dit nieuwe innovatiecentrum versterkt het bedrijf zijn onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden (R&D) en zijn betrokkenheid bij klanten in de regio.

De nieuwe faciliteit van 11.000 m² beschikt over een analytisch laboratorium van internationaal niveau, twee machinehallen en volledig uitgeruste en geautomatiseerde testfaciliteiten voor producten. Samen verhogen al deze voorzieningen Huntsman’s capaciteit om het volledige innovatietraject uit te voeren, van het eerste idee in het laboratorium tot de productie van nieuwe materialen, klaar om door klanten te worden getest.

“Uitgerust met de allernieuwste apparatuur en enkele van de beste wetenschappers ter wereld, is onze site in Tienen een plek waar innovatie kan bloeien en waar we nieuwe, zinvolle manieren kunnen vinden om met onze chemicaliën de duurzaamheidsuitdagingen van morgen aan te pakken”, vertelt Tony Hankins,  CEO van de polyurethaan divisie van Huntsman.

Het innovatiecentrum is de thuisbasis van meer dan 100 wetenschappers uit de ‘Polyurethaan’ en ‘Performance Products’ afdelingen. Het centrum zal ondersteuning bieden aan de toepassing van Huntsman’s technologieën in belangrijke markten, waaronder lijmen en coatings, flexibel schuim voor auto’s en matrassen, elastomeren, composieten en isolatie.

De openingsceremonie, bijgewoond door de burgemeester van Tienen, meer dan 100 klanten, leveranciers en zakenpartners, omvatte presentaties van Peter Huntsman, voorzitter en CEO van Huntsman en Tony Hankins. De aanwezigen kregen een rondleiding door het nieuwe centrum en woonden live R&D-demonstraties en de officiële lintjesknipceremonie bij. “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Huntsman, nu we officieel de deuren openen van ons nieuwe Europese innovatiecentrum, een plek gewijd aan creativiteit, samenwerking en vooruitgang”, klonk het bij Peter Huntsman. “We hebben al een rijke geschiedenis van innovatie in België. Dit centrum weerspiegelt ons voortdurend engagement om nieuwe ideeën te verkennen en vindingrijke concepten om te zetten in praktische oplossingen met een positieve impact op de wereld.”