Nieuws Vlaams Brabant Chemisch bedrijf maakt plaats voor kmo-zone in Ternat

Chemisch bedrijf maakt plaats voor kmo-zone in Ternat

Chemisch bedrijf maakt plaats voor kmo-zone in Ternat

sunchemicalDe site van het failliete chemische bedrijf Sun Chemical in Ternat wordt omgebouwd tot een gemengde kmo-zone. De verkoop van de site is zo goed als rond. De koper is de projectontwikkelaar MG Real Estate.

Begin 2015 raakte bekend dat Sun Chemical de inktfabriek in Ternat zou opdoeken. Dat was goed nieuws voor de inwoners van de Donkerstraat. Zij waren nooit echt gerust geweest met de aanwezigheid van Sun Chemical in hun achtertuin. Ze hadden vooral bedenkingen bij de veiligheid, bijvoorbeeld als er brand zou uitbreken op de terreinen van het chemische bedrijf.

In de zomer van 2015 kwam het bedrijfsterrein van Sun Chemical te koop voor zo’n 6,3 miljoen euro. De productie werd er meteen stopgezet. De administratieve afdelingen vertrokken later op het jaar.

Intussen is de verkoop van de site zo goed als rond. De koper is projectontwikkelaar MG Real Estate, dat zijn aandeel in het Pajottenland wil uitbreiden. MG Real Estate wil de verlaten chemische site van 40.000 vierkante meter een heropwaardering geven en er een gemengde bedrijfszone van maken.

Er komt ruimte voor zo’n twintig kleine en middelgrote bedrijven. Daarvoor moet wel eerst nog de grond gesaneerd worden. De gemeente is tevreden met de nieuwe bestemming maar koppelt wel enkele voorwaarden aan het project. Zo moet de Donkerstraat gevrijwaard worden van verkeer en mogen de bedrijven geen veiligheids- of milieurisico’s met zich meebrengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.