Brouwer Franky Buvens heeft een nieuw bier klaar, de bruine “Brunet”. Inmiddels brouwt de man 2.000 liter bier per week en genieten zijn producten interesse uit China.
Het is het eerste bruine bier voor de brouwerij uit Diest na de succesvolle introductie van De Rost en Blondin. Deze bieren vielen al in de prijzen op de World Beer Award in Londen en gingen toen met een gouden en bronzen plak aan de haal.
Rijpingsproces
En nu is er dus het verhaal van “Brunet”. Het bier is volgens Buvens het best te vergelijken met het Diestse Kerelsbier van weleer. Het bruine bier is op smaak gebracht met koffie en er is heel wat hop in verwerkt. Vooraleer het bier kan geschonken worden is er nog een rijpingsproces op whiskyvaten.
2.000 liter
Na de uitmuntende prestatie op de World Beer Awards lopen de bestellingen binnen. Ook vanuit China is er inmiddels interesse in de producten van Buvens. Intussen brouwt de man 2.000 liter bier per week.