Sportcafé Koornmolen Gooik Christian Wattiez (links) staat vanaf vrijdag achter de toog in sportcafé Koornmolen. Hier staat hij op de foto met zijn echtgenote, schepen van Sport Samuel Billens en sportfunctionaris Tim Elings. Foto: IDH

Christian (44) maakt carrièreswitch en wordt nieuwe uitbater van Gooiks sportcafé

Sportcafé Koornmolen, cafetaria van de gelijknamige sporthal in Gooik, heeft sinds dit weekend een nieuwe uitbater. Christian Wattiez neemt de fakkel over van Piet Stas. “Ik werkte hier al als flexi en ken de klanten al een beetje.”

Christian Wattiez (44) werkte tot voor kort als veiligheidsagent maar toen Piet Stas te kennen gaf te stoppen, zag hij de gedroomde kans voor de carrièreswitch waar hij al even naar uitkeek. “Mijn roots liggen in het Brusselse maar ik woon ondertussen al geruime tijd met mijn gezin in Kester”, vertelt Christian. “Zo ben ik lid van dartsclub Koornmolen dat zijn thuisbasis heeft in het sportcafé van de sporthal. Piet Stas en zijn echtgenote Liesbeth Clement hebben de dartsclub opgestart toen zij hier in 2022 het sportcafé hebben overgenomen. Intussen heeft de dartsclub drie teams in competitie.”

“Ik ken de vorige uitbaters dus heel goed. Ik sprong hier zelf al regelmatig in als flexi zodat ik het reilen en het zeilen van het sportcafé wel ken. Ik heb vroeger ook nog in de horeca gewerkt, onder meer aan de kust”, vertelt Christian. “Ik ga me hier voltijds in smijten. Sportcafé Koornmolen zal elke dag open zijn vanaf 16 uur, behalve op maandag. Naarmate het terrasjesweer wordt, zal ik mogelijk de openingstijden nog aanpassen, want hier passeren wel wat fietsers en wandelaars.”

Eigen accenten

“Bedoeling is dat sporters, supporters en passanten in de Koornmolen blijven terechtkunnen voor een drankje en een kleine versnapering. En natuurlijk wil ik graag wat eigen accenten toevoegen. Ik wil hier een plek van maken waar iedereen zich thuis voelt. Ik ga voor extra activiteiten die verschillende leeftijdsgroepen aanspreken”, zegt Christian.

Het gemeentebestuur van Gooik is blij dat de wissel van uitbater in het sportcafé vlot is verlopen. “De vorige uitbater Piet Stas gaf in november vorig jaar te kennen dat hij na april wilde stoppen om persoonlijke redenen. Zo hadden we wat tijd om vervanging te zoeken”, zegt Samuel Billens, schepen van Sport. “Uiteindelijk is het sportcafé nooit dicht geweest. We zijn blij dat de cafetaria zo het kloppend hart van het Gooikse sportleven blijft.”