Christian Wu en de winnende smaak. Foto's: Carpigiani Ambachtelijk Benelux Christian Wu en de winnende smaak. Foto's: Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Christian Wu (27) van Gelateria Giotto verkozen tot Belgisch Kampioen IJsdraaien: “Geïnspireerd door het bos en Winnie De Poeh”

Christian Wu van Gelateria Giotto uit Elsene is op het BK IJdraaien in Pulderbos (Zandhoven) verkozen tot Belgisch Kampioen IJsbereiding. Hij wist de jury te overtuigen met een ijssmaak die doet denken aan wandeling door het bos op een zonnige herfstdag.

'Il Bosco dei cento Acri' is de smaak waarmee Wu naar het BK trok. Het is een infusie van dennenboom en dennenappels, een crumble van eekhoorntjesbrood en een saus van boshoning en citroen. Niet je alledaagse smaakkeuze bij de ijsjeszaak op een bloedhete zomerdag, maar wel de winnende smaak op het BK IJsdraaien in het Antwerpse Zandhoven.

"Ik ben enorm gelukkig", zegt de winnaar. "Ik had niet verwacht te winnen. Smaak is heel subjectief en niet iedereen heeft dezelfde mening. De combinatie is geïnspireerd door het bos en Winnie De Poeh." Wu opende negen jaar geleden samen met zijn partner de ijsjeszaak Gelateria Giotto in Elsene. "Het was een hele verandering, daarvoor had ik een kantoorjob. De impact die we nu hebben, is misschien wel kleiner, maar veel puurder."

Fabio Marasati van Gourmand d'Ice SRL uit Verviers veroverde de tweede plaats met 'Nessun Dorma', een citroen coulis met rozemarijn en een vanille crumble. De derde plaats was weggelegd voro José Romero van Pepé's uit Brussel. Romero bracht de smaak Ouvre-toi Sésame mee naar het kampioenschap; een combinatie van sesam, coulis van kumquat, een soort citrus, en een gezouten crumble.