Nieuws Vlaams Brabant Citrique Belge in Tienen vreest voor de toekomst

Citrique Belge in Tienen vreest voor de toekomst

Citrique Belge in Tienen vreest voor de toekomst

Citrique BelgeValt weldra het doek over Citrique Belge in Tienen? De kans is groot nu blijkt dat de Duitse moederholding Adcuram niet langer wil investeren in de producent van citroenzuur uit het Hageland. De werknemers zijn verbolgen en blokkeren sinds dondernamiddag de deuren. Er kunnen geen voedingsproducten meer buiten.

Het productportfolio van Citrique Belge bevat zowel citroenzuur als citraten in diverse vormen. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voeding-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector. Citroenzuur wordt vooral toegepast in alcoholvrije dranken. In de voedingssector wordt het gebruikt voor confituren en geleien.

Citrique Belge werd in het najaar van 2010 door het Nederlandse chemie- en farmacieconcern DSM verkocht aan de Duitse investeringsmaatschappij Adcuram. “Er is al geruime tijd veel onzekerheid onder de werknemers”, zegt vakbondsafgevaardigde Bert Verhooghe van het ABVV. “Het gaat financieel niet goed met het bedrijf en de holding wil niet meer wil investeren.”

Officieel zoekt het bedrijf een strategische partner of overnemer. “De werknemers stellen al meer dan een jaar vragen over de toekomst van het bedrijf. Maar de directie houdt hen al die tijd aan het lijntje.”

Boze werknemers blokkeren de poorten van het bedrijf in Tienen, zodat er geen goederen meer binnen of buiten kunnen. “Wij eisen duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf en de werkgelegenheid”, stellen ze. De blokkade wordt gedragen door het gemeenschappelijk vakbondsfront. Zowel arbeiders als bedienden doen mee. “We maken een eisenbundel over aan de directie. Op basis van de reactie beslissen we of de actie verscherpt moet worden.”

De werknemers laten de voeding die nog in productie aanwezig is eerst leeglopen. Pas nadien gaan ze mogelijk over tot een echte staking.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.