Nieuws Vlaams Brabant CityDepot komt naar Leuven

CityDepot komt naar Leuven

CityDepot komt naar Leuven

citydepotDe specialist in slimme stadsdistributie CityDepot opent volgende maand een vestiging in Leuven. Het is het eerste bedrijf dat een totaaloplossing biedt voor duurzame distributie van goederen naar de binnenstad.  De onderneming, waarin ook bpost betrokken is, neemt haar intrek in een magazijn met 1.500 vierkante meter opslagruimte aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele.

CityDepot is al actief in Hasselt, Brussel, Gent en Antwerpen. Het neemt in zijn depots goederen in ontvangst in naam van de handelaar of vervoerder en levert die af in de binnenstad. Dat gebeurt op een gebundelde en duurzame wijze, met onder meer elektrische voertuigen.

Het bedrijf biedt ook bijkomende diensten aan zoals de retour van glas, het verzenden van postpakketten en oplossingen op vlak van e-commerce. Een gebundelde stadsdistributie van goederen vermindert het aantal vrachtwagens, de geluidsoverlast en de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden. Dat verhoogt de leefbaarheid van de binnensteden.

Vervoerders van goederen besparen tijd en geld doordat ze zich niet langer met hun trucks in de nauwe straten van de binnenstad moeten begeven. In een mededeling kondigt CityDepot aan dat het op korte termijn nog andere vestigingen in stedelijke gebieden wil openen. “Tegen eind volgend jaar wil CityDepot actief zijn in minstens twaalf middelgrote en grote steden in België”, zegt het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer