Nieuws Vlaams Brabant Co-createlab zet kmo’s aan tot innovatieve oplossingen

Co-createlab zet kmo’s aan tot innovatieve oplossingen

Co-createlab zet kmo’s aan tot innovatieve oplossingen

cocreatelabCo-createlab is een van de nieuwe innovatieprojecten in Vlaams-Brabant. Met creatiesessies worden kmo’s en studenten aangezet tot nadenken over innovatieve oplossingen, nieuwe producten, nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven onderling of met kenniscentra en nieuwe businessmodellen. Prototypes worden gemaakt in Fablab Brussels van de Erasmushogeschool.

“Nieuwe technologieën zijn een opportuniteit voor ondernemingen als ze snel en efficiënt ingeschakeld worden in de eigen bedrijfsvoering. Zeker in combinatie met nieuwe methodieken zoals co-creatie en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen zoals open service innnovatie. Kennis van deze nieuwe technologieën, methodieken en businessmodellen zorgt er vaak voor dat opportuniteiten vooruit- of opzijgeschoven worden”, zeggen de projectleiders.

De Erasmushogeschool en Voka Vlaams-Brabant willen ondernemers uit de regio op weg zetten om het gebruik van nieuwe technologieën, co-creatie en open service innovatie als structurele werking in te bouwen in hun bedrijfsvoering. Hiervoor wordt de combinatie gemaakt van twee succesformules: het FablabXL van de Erasmushogeschool en de Atelierwerking van Voka.

“Concreet worden tijdens het project drie ateliers ingericht rond de thema’s internet of things, co-creatie en open service innnovatie. De expertise van FSH Createch, FSHI en LED Mobiele Applicaties wordt nauw betrokken bij de recrutering, begeleiding en infrastructuur.”

De ambitie van het project is drieledig. Het wil 25 bedrijven activeren in co-creatie. In een tweede fase probeert Co-createlab drie nieuwe producten of diensten in de markt te plaatsen. Ten derde wil het meehelpen aan een voortrekkersrol op het vlak van technologie en studenten aanzetten tot ondernemerschap.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.