Nieuws Vlaams Brabant Collectief ontslag bij Frisk onvermijdelijk

Collectief ontslag bij Frisk onvermijdelijk

Collectief ontslag bij Frisk onvermijdelijk

friskDe sluiting van Frisk International in Haasrode (Leuven) is definitief. Een collectief ontslag bij de muntjesproducent is daardoor onvermijdelijk. De vakbonden leggen zich neer bij het verdict dat bepaald werd door moederbedrijf Perfetti Van Melle. De vestiging sluit midden volgend jaar de deuren. De 38 werknemers moeten op zoek naar een nieuwe baan.

Tijdens een personeelsvergadering werd beslist om de informatie- en consultatiefase over het collectief ontslag af te sluiten. De onderhandelingen over een sociaal plan starten in de week van 16 november. In de vestiging in Haasrode worden de Frisk-tabletjes verpakt die in het Nederlandse Sittard geproduceerd worden. Ze worden vooral in Japan verkocht.

De directie besliste medio oktober om de verpakking van Haasrode naar Japan te verhuizen. De vraag naar de muntjes in Japan daalt en de kostprijs van de verpakkingsactiviteit in Haasrode loopt te hoog op.

De vakbonden hebben gedurende vier vergaderingen tevergeefs gevraagd om voor Haasrode nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten naar hier over te hevelen. De directie gaat daar niet op in omdat andere vestigingen van de Perfetti-groep met overcapaciteit kampen. In Japan zal de verpakking uitgevoerd worden door een gespecialiseerd bedrijf dat veel goedkoper werkt.

Een heikel punt bij de onderhandelingen wordt de eis van de directie dat iedereen tot eind juli aan de slag blijft om de delocalisatie van de verpakkingsactiviteiten naar Japan vlot te laten verlopen. Tijdens de personeelsvergadering is gebleken dat de werknemers deze bladzijde willen omslaan en niet willen afwachten om een nieuwe baan te zoeken.

De directie moet met een financiële tegemoetkoming over de brug komen als ze iedereen tot midden volgend jaar aan boord wil houden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer