Nieuws Vlaams Brabant Colruyt en Siemens dichten kloof met onderwijs

Colruyt en Siemens dichten kloof met onderwijs

????????????????????????????????????

Colruyt en Siemens dichten kloof met onderwijs

Drie bedrijven en drie scholen uit Vlaams-Brabant wonnen de wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant met goede praktijkvoorbeelden om de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te helpen dichten. Het gaat om de ondernemingen Colruyt, Siemens en Zorg Leuven en de onderwijsinstellingen Technisch Atheneum Halle, CLW Castor Vilvoorde en GO! Atheneum Tienen.

Bedrijven hebben grote tekorten aan gespecialiseerd technisch personeel.  Scholieren en studenten die de arbeidsmarkt betreden, beschikken nog niet over de juiste kwalificaties. Het fenomeen is al langer bekend. “Daarom is het van groot belang om jongeren te laten kiezen voor een degelijke technische opleiding. Zo zijn ze mee met de nieuwste ontwikkelingen binnen de bedrijfstakken”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Onderwijs en Economie.

“We riepen zowel scholen als bedrijven op om goede praktijkvoorbeelden te delen. Via een jaarlijkse wedstrijd willen we hen op basis van prestaties belonen in hun inspanningen om school en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. De winnende projecten krijgen elk 1.000 euro.”

De provincie ontving praktijkvoorbeelden van negen scholen en drie bedrijven. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de provincie, VDAB, Voka en het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Vlaams-Brabant. Die bekroonden de projecten van drie scholen en evenveel bedrijven.

De winnaars op een rijtje:

° Technisch Atheneum Halle voor hun samenwerking met BMW

° CLW Castor Vilvoorde met Klustor, een klusjesdienst voor en door leerlingen

° GO! Atheneum Tienen met een project om ASO-leerlingen in contact te brengen met ondernemingen die nood hebben aan ingenieurs

° Siemens uit Huizingen (Beersel) voor hun ondersteuning van STEM-richtingen

° Zorg Leuven voor workshops over thuis- en ouderenzorg

° Colruyt Group uit Halle voor het traject praktijkles op verplaatsing

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer