Nieuws Vlaams Brabant Colruyt is bedrijf met de beste reputatie van België  

Colruyt is bedrijf met de beste reputatie van België  

Colruyt is bedrijf met de beste reputatie van België  

colruytwindmolenColruyt uit Halle staat opnieuw bovenaan in de RepTrak Belgium ranking met een score van 79,4. De resultaten van de RepTrak Belgium, de jaarlijkse reputatiemeting onder dertig toonaangevende bedrijven, werden bekend gemaakt door akkanto, de exclusieve Belgische partner van het internationale Reputation Institute. De tweede plaats gaat naar Lotus Bakeries (75,8), de derde naar Brussels Airlines (73,1). Tiense Suikerraffinaderij valt dit jaar net naast podium

Vorig jaar moest Colruyt de eer laten aan Tiense Suikerraffinaderij. De reputatiescore van de suikerfabrikant daalt dit jaar flink, het bedrijf strandt op de vierde plaats met 73 (-6,7). Op de tweede en derde plaats in de lijst staan Lotus Bakeries (75,8) en Brussels Airlines (73,1).

Over het algemeen toont de ranking een aanzienlijke daling voor acht bedrijven en een stijging voor tien bedrijven. Proximus wint dit jaar het meeste terrein (+ 8,7), terwijl D’Ieteren het zwaarste verlies noteert (-7,2). Opvallend is dat dit jaar slechts vijf bedrijven een zwakke score van onder de 60 punten behalen. Vorig jaar waren dat er veertien. Bovendien is het algehele gemiddelde reputatiepeil dit jaar opnieuw wat gestegen.

“Dit is zeer bemoedigend en geeft aan dat steeds meer vooraanstaande bedrijven reputatiemanagement ter harte nemen”, zegt Walter Gelens, Partner bij akkanto. “Het wetenschappelijk onderbouwde RepTrak-model toont een duidelijk verband tussen de reputatiescore, de steun van stakeholders en de financiële resultaten van een bedrijf. Een onderneming ontleent zijn bestaansrecht aan de steun van zijn stakeholders en Belgische bedrijven zijn zich daar meer en meer van bewust.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.