Het team van Okay Compact Halle. Foto idh Het team van Okay Compact Halle. Foto idh

Colruyt opent buurtsupermarkt Okay Compact in Halle

Vanaf woensdag 6 december opent in de Molenborre in het Halse stadscentrum een Okay Compact, de stadsformule van buurtsupermarkt Okay. Hiermee wil Colruyt Group een geschikte winkelformule aanbieden voor mensen die in de stad wonen of er komen shoppen. Na grote steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Luik is het de eerste Okay Compact in de regio.

De nieuwe Okay Compact moet een nieuwe trekker worden in de winkelwandelstraten in Halle-centrum. Met 375 vierkante meter aan winkelruimte is opnieuw een leeg handelspand ingevuld en dat is op zich al goed nieuws.

“We mikken vooral op mensen die in de stad wonen of die er komen shoppen”, zegt winkelverantwoordelijke Bart De Wolf. “Bij Okay Compact kan men terecht voor dagelijkse boodschappen. Naast een assortiment aan voedingswaren, was- en huishoudmiddelen heb je hier ook een ruime keuze aan verse producten zoals groenten en fruit, vlees, vis, brood en koffiekoeken. Zelfs een snelle meeneemkoffie kan men hier kopen. De winkel is zeven dagen op zeven open. Typisch aan Okay Compact is dat hij in het hart van de stad ligt en vlot bereikbaar is te voet of met de fiets.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

 

Okay Compact Halle. Foto idh
Okay Compact Halle. Foto: idh

Duurzame inrichting

Samen met manager Bart De Wolf gaat een team van acht winkelmedewerkers aan de slag. Bij de inrichting van het pand ging net als bij de andere winkelformules van Colruyt Group veel aandacht naar een duurzame inrichting met een zo klein mogelijk impact op het milieu. Er werd gekozen voor een milieuvriendelijke koeling die 90% minder CO2-uitstoot dan traditionele installaties.

De vrijgekomen warmte van de koeling wordt gebruikt om de winkel te verwarmen. Hier komt dus geen gas of stookolie aan te pas. Energiezuinige ledlampen moeten voor 30% minder energieverbruik zorgen.

Momenteel zijn er al 17 Okay Compact-stadswinkels in België: zes in Brussel, vijf in Antwerpen, drie in Gent, een in Luik, een in Blankenberge en nu dus ook een in Halle. “Een bewuste keuze want we vonden dat we in onze eigen thuisstad niet mochten ontbreken”, zegt Bart De Wolf. “Het blijft de ambitie om overal in Vlaanderen relevante winkelformules aan te bieden die passen bij de locatie. Okay Compact is van plan om na Halle nog verder in steden uit te breiden en is hiervoor steeds actief op zoek naar geschikte locaties.”