Drankencentrale Wyns waar Colroyt een nieuwe winkel wilt bouwen Drankencentrale Wyns waar Colroyt een nieuwe winkel wilt bouwen. Foto: if

Colruyt wilt winkel openen in voormalige drankencentrale in Sint-Katherina-Lombeek

Er loopt een vergunningsprocedure voor de huisvesting van een Colruyt-winkel in het pand van de voormalige drankencentrale Wyns in Sint-Katherina-Lombeek.

De Colruyt Group diende onlangs een omgevingsaanvraag in voor de opening van een nieuw warenhuis in de Kerkstraat in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek. Hiervoor liet de warenhuisketen haar oog vallen op de site van de voormalige drankenhandel Wyns. Die familiezaak, die uitgroeide tot een van de grootste in zijn soort van het land, sloot eerder dit jaar na bijna 120 jaar de deuren.

“We zijn ervan overtuigd dat een Colruyt-winkel op die plek een mooie aanvulling is op de bestaande handelszaken”, laat Hanne Poppe van de Colruyt Group weten. “De oppervlakte van de oude drankencentrale in Ternat leent zich perfect voor het ombouwen ervan naar een nieuwe Colruyt-winkel met Collect & Go afhaalpunt. Voor de inwoners van Ternat en de mensen uit de buurt zal het een opportuniteit zijn om uit een breed assortiment boodschappen te doen aan de laagste prijs, zowel online als offline.”

Het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag loopt tot 31 oktober.

OKay

In de marge laat Colruyt Group weten dat het OKay filiaal in het centrum van Ternat behouden blijft. “Het vormt een mooie aanvulling voor klanten die kiezen voor gemak bij de buurtsupermarkt”, klinkt het.

Dat de Colruyt Group het nieuwe project omschrijft als ‘een mooie aanvulling op de bestaande handelszaken’, zal allicht bij buurtbewoners de wenkbrauwen doen fronsen. Op zeer korte wandelafstand van de gekozen locatie zijn immers ook al een LIDL en Delhaize gevestigd. Op sociale media wordt daarom nu al onder meer druk gespeculeerd over het extra verkeer dat de nieuwe winkel zal genereren.