Comeos bekijkt winkelveiligheid

Comeos_RGBComeos organiseert woensdag 27 mei een workshop rond winkelveiligheid. "In vier interactieve sessies bekijken we hoe veilig een winkel is voor klanten en medewerkers", zegt Stany Vaes van Comeos. De workshop richt zich vooral tot security managers, loss prevention managers, bedrijfsjuristen, HR-managers, district managers en winkeldirecteurs. De lesgevers wisselen af in het Nederlands en Frans. Deelnemers spreken hun eigen taal.

De dag start om 8.30 uur met het onthaal en koffie om 9 uur starten vier sessies van telkens een uur.

De eerste sessie gaat over terreurdreiging. "We leren er omgaan met een bomdreiging. Hierbij krijg je inzicht in de verschijningsvormen, werking en impact van verschillende explosieven en leer je hoe je het best reageert", zegt Vaes. In de tweede sessie wordt de eerste hulp bij ongevallen bekeken, in de derde wordt aangeleerd hoe je brand in de winkel kunt voorkomen en bestrijden. Tijdens de laatste sessie leren de deelnemers hoe ze medewerkers en klanten opvangen na een stressvolle situatie, bijvoorbeeld een gewapende overval, geweld of een ongeval.

Na de sessies is er een broodjeslunch. wie dat wil kan daarna deelnemen aan een rondleiding langs de trainingsfaciliteiten van G4S en PIVO Vlaams-Brabant. De workshop heeft plaats in de G4S Training Services, loods 46 site PIVO , Poverstraat 75 in Asse.

Deelnemen is gratis (na inschrijving) voor leden van Comeos. Niet-leden betalen 250 euro exclusief BTW. Voor meer informatie kunt ui terecht bij stany.vaes@comeos .