Nieuws Vlaams Brabant Commotie rond herbestemming SemCom

Commotie rond herbestemming SemCom

SemCom, aan de Vlieghavenlaan in Keerbergen. Copy: Erik Van Eycken.

Commotie rond herbestemming SemCom

KEERBERGEN – In de omgeving van de Vlieghavenlaan in Keerbergen is er ongerustheid over de toekomstplannen rond SemCom, het leegstaande seminarie-en conferentiecenter met feestzalen. 

Na het vertrek van warenhuis Delhaize, dat er in 2015 tijdelijk onderdak vond tijdens de verbouwingswerken aan het filiaal aan de Lindenstraat, staat het Business Center met feestzalen, SemCom, leeg. Na een passage van Nederlanders is de 12.000m2 grote site momenteel in handen van investeerders uit Dubai. Deze laatsten hebben plannen met het complex en legden een aanvraag voor een omgevingsvergunning neer bij het gemeentebestuur.

Een groep omwonenden kon de hand leggen op de documenten, waarin naast kantoren, een restaurant, een café, parkeerplaatsen en woongelegenheden ook sprake is van een discotheek. Resultaat: inmiddels zijn er op het bureau van de bevoegde gemeentelijke dienst ruim 230 bezwaarschriften binnengekomen. De omwonenden zien het niet zitten dat in de residentiële buurt en vlakbij de plaatselijke school een discotheek zou komen.

Volgens de bevoegde schepen komt er zeker en vast geen discotheek en wil de aanvrager op de site 11 kantoren en een restaurant, met plaats voor 200 personen, inrichten. Tevens wordt gevraagd om de tenniszaal en de grote zaal te mogen slopen en een ondergrondse parking en een parkbos aan te leggen. Volgens de oppositie zal de nieuwe functie 665 verkeersbewegingen per dag met zich meebrengen, wat dan weer nefast zou zijn voor de verkeersveiligheid in de buurt.

Ten laatste op 11 juni zal het schepencollege van Keerbergen beslissen of de plannen van de investeerders al dan niet groen licht krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse
Asse

Haviland trekt naar PIVO-site

ASSE - Streekintercommunale Haviland, die 35 gemeenten verenigt in het arrondissement Halle-Vilvoorde, verhuist in 2024 naar een nieuw hoofdkantoor op… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.