KraaiKe Whiskey Foto: Craywinckelhof

Craywinckelhof lanceert eigen KraaiKe Whisky

Na vijf jaar voorbereiding presenteert brouwerij-distilleerderij Craywinckelhof hun eigen Belgische Single Malt Whisky. “Na een jarenlange zoektocht naar de perfecte smaak en lange rijping op Schotse whiskyvaten, zijn we zeer tevreden van het resultaat”, vertelt stookmeester en whiskyliefhebber Louis Schrevens, met trots.

De KaaiKe Whisky, zoals de Single Malt gedoopt werd, is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar de juiste ingrediënten en samenstelling. "We zijn na al die jaren dan ook bijzonder trots om zo’n mooi product te kunnen voorstellen", zegt Louis. "We hebben jarenlang geduld moeten hebben, maar het resultaat is beter dan we ooit hadden kunnen dromen. Rijping op exclusieve whiskyvaten heeft gezorgd voor een verfijnde smaak, met toetsen van citrus en vanille, in balans met zacht gerookte turf."

De whiskey komt maar in beperkte oplage op de markt, klinkt het bij de distilleerderij. "We hebben 2000 flessen gebotteld, maar blijven whisky stoken voor de komende jaren. De bedoeling is wel om in de toekomst steeds Whisky op voorraad te hebben, maar de eerste batch, die blijft toch speciaal", vindt Louis.

Maar het Craywinckelhof is meer dan een brouwerij en een distilleerderij. Het is ook een streekbelevingscentrum met eventlocatie en logies. Wekelijks worden er rondleidingen met degustatie georganiseerd en weldra opent Louis zijn whisky experience-cave, waar exclusieve tastings zullen plaatsvinden. "Whiksy moet je niet alleen proeven, maar beleven", besluit Louis.