Nieuws Vlaams Brabant Croque-monsieurs vervangen restaurant

Croque-monsieurs vervangen restaurant

Croque-monsieurs vervangen restaurant

Croque monsieurWat doe je als het restaurant op school de deuren sluit? Zelf croque-monsieurs bakken, dachten de studenten van hogeschool Leuven-Limburg (UCLL) op de campus van de sociale school in Heverlee (Leuven) dinsdag. De boycot van Horeservi Catering beleefde de tweede dag. De actie wordt mogelijk zelfs uitgebreid, onder meer naar de UCLL-campus Proximus in Haasrode (Leuven).

Personeel en studenten van de UCLL-campus sociale school voerden voor de tweede dag op rij actie tegen Horeservi Catering uit protest tegen het ontslag van een werkneemster die 21 jaar lang werkte in het restaurant dat nu door dit bedrijf wordt uitgebaat. Er gaan steeds meer stemmen op om de actie uit te breiden naar andere restaurants van Horeservi in Haasrode en Mechelen.

Sinds maandag boycotten personeel en studenten het restaurant. Ze zorgen zelf voor alternatief eten. Horeservi ging dinsdag over tot sluiting van het restaurant. Al het personeel is tijdelijk werkloos. Het bedrijf heeft een brief gestuurd waarin het zich bereid toont tot een gesprek. In een adem stelt Horeservi dat het “de wetmatigheden van de markt volgt”.

De actievoerders betwisten dat. “Het probleem is dat dergelijke bedrijven bij aanbestedingen zeer lage prijzen indienen, waar het personeel nadien de dupe van wordt. We zien net hetzelfde op de campus van Proximus in Haasrode. verwachten een initiatief om uit de impasse te geraken”, zegt Kris Van Autgaerden namens de actievoerders.

De actie duurt in princiep nog de hele week. Benieuwd wat er de volgende dagen op het menu komt te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.