Nieuws Vlaams Brabant Crowdlendingplatform neemt kaap van 100 miljoen

Crowdlendingplatform neemt kaap van 100 miljoen

CEO Frédéric Levy Morelle.

Crowdlendingplatform neemt kaap van 100 miljoen

ELSENE – Het in Brussel gevestigde crowdlendingplatform Look & Fin heeft de kaap van 100 miljoen euro aan fondsenwervingen gerond. Het platform hielp intussen 350 kmo’s hun ontwikkelingsprojecten te financieren.

De mijlpaal van 100 miljoen euro werd deze week behaald met de financiering van de kmo Opens (2009°), beter bekend onder de handelsnaam ALLOcloud. ALLOcloud is een systeem voor VoIP-telefonie en samenwerking in de Cloud. Het bedrijf behaalde in 2020 een omzet van 4,2 miljoen euro en wenst via Look&Fin 200.000 euro te lenen om de expansie van ALLOcloud op de Franse markt te financieren.

Winwinlening

De drempel van 100 miljoen euro werd bereikt dankzij een bijzonder actief eerste kwartaal (10 miljoen euro opgehaald), wat het resultaat is van de aantrekkingskracht van de gewestelijke regelingen (Winwinlening, Proxi-lening en ‘Coup de Pouce’-lening) en van een gemeenschap van kredietverleners (35.000 leden) die blijft groeien. Leningen van 50.000 euro tot 5 miljoen euro behoren tot de mogelijkheden met leningtarieven vanaf 0,9% per jaar.

Kwaliteit boven kwantiteit

Look&Fin is sinds 2012 een 100% digitale marktplaats die investeerders – die bereid zijn hun spaargeld op een nuttige en rendabele manier in lening te geven – in contact brengt met kmo’s die op zoek zijn naar financiering voor hun ontwikkelingsprojecten. “De loyaliteit van onze kredietverleners is de echte erkenning van ons werk. Het is de kwaliteit van de dossiers die je aanbiedt aan je gemeenschap die er uiteindelijk voor zorgt dat een platform succesvol is en zich dus blijft ontwikkelen. Zonder deze kwaliteit kun je de kmo’s aanbieden die je wilt, niemand zal ze willen financieren. Ons doel is vanaf de start hetzelfde geweest: kwaliteit boven kwantiteit.” zegt Frédéric Lévy Morelle, oprichter en CEO van Look&Fin.

55 miljoen euro terugbetaald

Het platform heeft al om en bij de 55 miljoen euro terugbetaald aan de kredietverleners, waarvan bijna 10 miljoen euro aan rente. Voor de vastgoedsector heeft Look&Fin een service ontwikkeld. Crowdlending is bijzonder geschikt voor deze sector die voortdurend op zoek is naar eigen middelen om het aantal projecten uit te breiden en dienst te doen als hefboom om bankleningen te bekomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse
Asse

Haviland trekt naar PIVO-site

ASSE - Streekintercommunale Haviland, die 35 gemeenten verenigt in het arrondissement Halle-Vilvoorde, verhuist in 2024 naar een nieuw hoofdkantoor op… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer