Curator verzacht de pil voor werknemers van Catala

catalaDe curator van de failliete papierfabriek Catala in Drogenbos heeft de pil voor de ontslagen werknemers enigszins verzacht. Hij slaagde erin om hun lonen van het eerste deel van december en hun eindejaarspremie uit te betalen. Dat realiseerde de curator door met een beperkt aantal personeelsleden de laatste bestellingen af te werken.

De producent van papier, karton en golfkarton werd op 22 december 2015 failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Charleroi. Daardoor verloren alle 83 werknemers hun baan. Catala kampte al jaren met financiële problemen en voerde diverse herstructureringen door. De directie probeerde tevergeefs het tij nog te keren met een businessplan maar daarvoor was de schuldenberg te hoog.

De curator nam een beperkt aantal werknemers voor korte tijd weer in dienst om de laatste bestellingen af te werken. Met de inkomsten die hij daaruit puurde, kan hij nu enkele schuldvorderingen van het personeel inlossen. Het gaat over de lonen van december, tot de 14de van de maand toen de boeken werden neergelegd.

Het grootste deel van de getroffen werknemers ontving dat loon al, alsook de eindejaarspremie. De kleine groep werknemers is overigens nog steeds aan de slag in opdracht van de curator.

Volgens de curator hebben enkele bedrijven interesse in een overname. Maar nieuws over onderhandelingen met mogelijke kandidaat-overnemers is er nog niet.