Nieuws Vlaams Brabant Cycling Center in Baal stapje dichter bij opening

Cycling Center in Baal stapje dichter bij opening

Cycling Center in Baal stapje dichter bij opening

nyscenterDe nv Balenberg ondertekende een privaat-publieke samenwerkingsovereenkomst met de vzw Toerisme Vlaams-Brabant, de gemeente Tremelo en Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant. Daarmee staat niets nog de exploitatie van het Sven Nys Cycling Center aan de Balenberg in Baal in de weg. Het sportief belevingscentrum opent over zes weken de deuren voor het grote publiek.

Na de ondertekening van de overeenkomst zorgde Sven Nys aan het Balenbergstraatje in de deelgemeente Tremelo zelf voor een rondleiding door de ruwbouw van het Cycling Center.

Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme, zag het graag gebeuren. “In het Cycling Center kunnen toeristen, wielerliefhebbers, sportieve recreanten en wielerprofs hun gading vinden.  In het belevingscentrum wordt men ondergedompeld in de wereld van de cyclocross”, zegt Swinnen. “De finish komt dichtbij. Eigenlijk kan dit project niet mislukken.”

De ruwbouw werd intussen winddicht gemaakt. De werken voor de buitenaanleg zijn volop aan de gang. Het onderhoud van de Balenberg wordt uitgevoerd door de gemeente Tremelo, samen met Toerisme Vlaams-Brabant. De oude villa op de berg, jaarlijks het decor van de Grote Prijs Sven Nys in het veldrijden, ziet er na ingrijpende verbouwingswerken al heel anders uit. Het wordt het hart van het sportcentrum dat op 28 juni de deuren opent.

Bob Verbeeck van nv Balenberg, die samen met Nys het contract ondertekende, benadrukt dat het centrum ook bedoeld is voor beginnende sporters. “We gaan jongeren hier leren fietsen.” Die eerste jonge fietsers worden al in september verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.