Nieuws Vlaams Brabant Daddy Kate haalt Peter Schatteman binnen als nieuwe productiedirecteur

Daddy Kate haalt Peter Schatteman binnen als nieuwe productiedirecteur

Daddy Kate haalt Peter Schatteman binnen als nieuwe productiedirecteur

peter schattemanPeter Schatteman is de nieuwe productiedirecteur van Daddy Kate. Het communicatie- en printbedrijf uit Sint-Pieters-Leeuw zocht en vond een vijftiger met ervaring. Met Schatteman haalt ceo Thijs Claes meer dan dertig jaar ervaring in de drukkerijwereld in huis. Schatteman wordt ook lid van het directiecomité en zal zo het bedrijf mee sturen.

Daddy Kate is een communicatiebedrijf met een eigen drukkerij, gespecialiseerd in print, branding, online en grafisch design. Het bedrijf heeft de vierde grootste vellenoffsetdrukkerij van het land en beschikt daarnaast over de grootste digitale drukafdeling. Thijs Claes werd in maart uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van 2016.

Peter Schatteman is geen onbekende voor Daady Kate. Tussen 2003 en 2011 was hij al technisch directeur voor drukkerij Roels. Die drukkerij is een van de bouwstenen van Daddy Kate, de fusie van The Factory Brussels en drukkerij Claes-Roels.

Als productiedirecteur stuurt Schatteman een team van zestig mensen aan, verdeeld over de afdelingen planning, prepress, druk, afwerking en verzending. “Mijn eerste taak is een productiestructuur neer te zetten”, zegt hij. “De bedoeling is om nog meer dan nu een toonaangevend bedrijf te worden.” Schatteman legt zijn oor te luister bij de klanten. “Zo kunnen we ons product uitbreiden en oplossingen op maat aanbieden. Het unieke aan dit bedrijf is dat we een volledig gamma aan drukwerk kunnen aanbieden. Dat betekent dat wij opdrachten aankunnen die andere bedrijven moeten laten liggen. Zo kunnen we ons ontwikkelen in nichemarkten.”

Na zijn vertrek bij drukkerij Roels werkte hij bij Van Muysewinkel en de grafische groep Danneels als productiemanager. Hem overtuigen van een terugkeer was niet moeilijk. “Ik geloof sterk in het verhaal van Daddy Kate, waarbij de productie en het agency onder één dak zitten. Dat biedt een groot groeipotentieel.”

Thijs Claes wrijft in de handen met de transfer. “Peter kent het productieproces van a tot z. Zulke mensen kom je niet vaak tegen in de sector. Hij is ook nog eens een zeer goede peoplemanager en toont veel daadkracht. Ik ben specifiek op zoek gegaan naar iemand die mij kan bijstaan vanuit zijn ervaring en die alles al eens meegemaakt heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.