Nieuws Vlaams Brabant Dagvers wil gezonde biomaaltijden maken voor drukke gezinnen

Dagvers wil gezonde biomaaltijden maken voor drukke gezinnen

Dagvers wil gezonde biomaaltijden maken voor drukke gezinnen

bioDagvers is een nieuw initiatief waarbij gezinnen met weinig tijd toch gezonde maaltijden kunnen afhalen of laten leveren. De ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal en bio aangekocht. Het project neemt een start in Antwerpen en wordt dan naar Leuven uitgerold.

“Verschillende initiatiefnemers hebben zelf kleine kinderen en werken hard. Door tijdsnood zet je dan al eens een lasagne uit de supermarkt met veel suikers en bindmiddel op tafel. In mijn eigen omgeving hoorde ik wel vaker de vraag naar gezond voedsel”, zegt zelfstandig marketingverantwoordelijke Inge De Clerck, een van de initiatiefnemers.

Samen met een groep mensen zet ze momenteel een coöperatieve op om gezonde, kindvriendelijke en duurzame voeding van lokale producenten aan te bieden via afhaalpunten, via levering aan bedrijven of na een meerkost ook aan huis via koelfietsen van Bubble Post.

Momenteel is de coöperatieve halfweg met een crowdsourcingcampagne, waarmee een beperkt startbedrag van 10.000 euro wordt opgehaald. Wie steunt, kan mogelijk over enkele maanden al eens proeven van de maaltijden, die later tussen circa 7,5 en 9,5 euro per persoon zouden kosten. Vanaf mei of juni volgt de lancering naar het grote publiek, dat via een abonnementsformule kan inschrijven.

“We praten momenteel met investeerders. We hebben voor het eerste jaar zo’n 850.000 euro aan middelen nodig. Om break-even te draaien hebben we duizend maaltijden per dag nodig. Als we 1.200 maaltijden serveren , levert dat tien voltijdse jobs op.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.