Nieuws Vlaams Brabant Dan toch een slechte zomer voor Brussels Airport

Dan toch een slechte zomer voor Brussels Airport

Dan toch een slechte zomer voor Brussels Airport

brussels airportDe hoerastemming bij Brussels Airport in Zaventem is even bruusk weer gaan liggen als die amper enkele weken geleden opgekomen was. In augustus lag het passagiersaantal 4,6 procent lager dan vorig jaar. Over de hele zomer gaat het om een daling met 3,9 procent tegenover 2015, dat een recordjaar was. Bij de vracht is er wel positief nieuws met voor het eerst sinds de aanslagen een positief groeicijfer van 6,6 procent.

Brussels Airport is er dus nog niet in geslaagd de terreuraanslagen van 22 maart achter zich te laten. De luchthaven kreeg vorige maand 2,3 miljoen passagiers over de vloer. Over heel de zomer ging het om ruim 4,7 miljoen passagiers.

“Enerzijds is er een daling van de vakantieboekingen van Belgen naar Turkije en het vertrek van Jet Airways. Anderzijds komen minder toeristen naar ons land sinds de aanslagen. Vooral Amerikanen en Aziaten laten Europa en België in het bijzonder voorlopig links liggen”, zegt Brussels Airport. Het bedrijf beklemtoont dat de volgende maanden “intensieve en gerichte promotieacties” van ons land in het buitenland nodig zullen zijn.

Een heel ander verhaal komt van de vracht. Daar werd in augustus voor het eerst sinds de aanslagen weer een groei opgetekend. Vooral het volvrachtsegment steeg sterk met liefst 26,2 procent. Dat is vooral te danken aan de uitbreiding van Ethiopian Airlines Cargo.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.