Danone krijgt Investment of the Year Trophy

danone-logo-1024x497Danone, met een grote vestiging in Rotselaar, kreeg de Investment of the Year Trophy, een initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT). Met de Trophy wil FIT buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken.

Danone oefent al sinds 1930 industriële activiteiten uit in Vlaanderen. Danone investeert gespreid over twee jaar 13,3 miljoen euro in de fabriek in Rotselaar. De investering gaat onder meer naar een nieuwe state-of-the-art procestechnologie en nieuwe afvullijnen. Er wordt daarnaast ook geïnvesteerd in verdere opleiding van de autonome productieteams. Door deze injectie zal het productievolume stijgen met zo’n veertig procent, waardoor Rotselaar een van de grootste Danone-productiesites in Europa wordt. De productie van Rotselaar wordt voor 95% geëxporteerd naar de omliggende landen.

"We hebben de voorbije twaalf jaar al zo’n honderd miljoen euro geïnvesteerd in Rotselaar", zegt Kris Geeraert, gedelegeerd bestuurder van Danone BeNeLux. "Daardoor is dit vandaag een moderne en hoogtechnologische fabriek. De centrale ligging, midden in een belangrijk melkophalingsgebied, stelt ons in staat kwaliteitsmelk op te halen bij lokale melkveebedrijven."

"We hebben ook competente, flexibele en goed opgeleide medewerkers", zegt Geeraert. "Er wordt veel geïnvesteerd in hun opleiding. De jongste drie jaar kregen onze werknemers gemiddeld zeven werkdagen per jaar opleiding. De Franse Danone-directie waardeert Vlamingen voor hun efficiëntie en capaciteit om snel complexe projecten te realiseren. Deze Trophy wordt dan ook met veel trots onthaald en is een fantastische erkenning voor onze investeringsvisie op lange termijn in Vlaanderen. We geloven dat de productie van voeding in Vlaanderen toekomst heeft, zowel voor lokale consumptie als voor export."