Nieuws Vlaams Brabant Zuivelbedrijf scoort met lokale, mensgerichte en duurzame aanpak

Zuivelbedrijf scoort met lokale, mensgerichte en duurzame aanpak

Danone Rotselaar stelt nieuwe lijn voor.

Zuivelbedrijf scoort met lokale, mensgerichte en duurzame aanpak

ROTSELAAR – De productiesite van Danone in Rotselaar heeft voor de allereerste keer de award “Factory of the Future” behaald. De jury prees de lokale, mensgerichte en “zero impact”-aanpak op het gebied van milieu van de productiesite waar onder andere Actimel en Activia Fruit worden gemaakt. 

Technologiefederaties Agoria en Sirris reiken sinds 2015 de award “Factory of the future” uit, een erkenning voor toekomstgerichte productiebedrijven in België. Intussen hebben 42 ondernemingen het hernieuwbare label binnengehaald. Factories of the Future zetten in op personeel, slimme processen, digitalisatie. duurzaamheid en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de titel te behalen moeten de kandidaat-ondernemer op elk van de 5 transformatiedomeinen 4 op 5 behalen.

Vlaggenschip 

Voor de productiesite van zuivelproducent Danone in Rotselaar was het de allereerste keer dat hen die eer te beurt viel. “Deze erkenning bewijst dat onze productiesite niet alleen een vlaggenschip is voor Danone, maar ook in België een voorloper is. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. We hadden deze prachtige erkenning nooit kunnen bekomen zonder onze medewerkers, onze Food Heroes, en onze vertrouwde partners,” besluit Nathalie Pfaff, Country Manager Danone BeLux.

Lokaal en mens

De fabriek vormt sinds 1960 een integraal deel van Rotselaar. In de loop der jaren zijn op lokaal niveau sterke partnerschappen ontstaan. Zo voorzien melkveehouders uit de regio de fabriek bijvoorbeeld van verse melk. Alle zuivelproducten van de vestiging in Rotselaar worden gemaakt van melk uit de regio. De partner die instaat voor de verpakking van de Actimel-fles bevindt zich zelfs op de productiesite. De fabriek onderhoudt ook een directe communicatielijn met haar buren, waarbij de nadruk ligt op transparantie, communicatie en respect. Een ander opvallend feit dat niet onopgemerkt bleef bij de jury, is dat het vaak Danone-werknemers zijn die rechtstreeks instaan voor de degustaties van nieuwe producten in voedingswinkels. De medewerkers hebben ook elk één aandeel in het bedrijf wat hun betrokkenheid moet bevorderen.

Duurzaamheid 

Danone zette de afgelopen jaren ook in op duurzaamheid door het plastic in de verpakking van de Actimel-fles met 50% te verminderen. In vijf jaar werd de CO2-uitstoot ook met bijna 50% teruggedrongen. Vorig jaar nam de onderneming nog een nieuwe milieuvriendelijke waterzuiveringsinstallatie in gebruik.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.