flight 90 Foto: if

Danstempel Flight 90 sluit na veertien jaar definitief haar deuren

Na veertien jaar van dolle feestavonden met spectaculaire acts en opzwepende dj-sets, maakte discotheek Flight 90 Opwijk bekend dat ze binnenkort definitief haar deuren sluit. “We sluiten af op een hoogtepunt”, klinkt het.

“Het is begonnen in 2010 met enkele memorabele feestjes in een loods op de vroegere Fläktsite in de Doortstraat in Opwijk”, zegt zaakvoerder Laurens Van Henden (35) die afkomstig is van Lebbeke. “Toen werd er één keer per maand een evenement georganiseerd. Maar het initiatief groeide en Flight 90 werd een succesverhaal.”

“We zijn aan dit avontuur met heel wat mensen gestart en werden een begrip in het Belgische nachtleven. Flight 90 Opwijk onderscheidt zich in het Belgische nachtleven, door zijn focus op het creëren van memorabele feestervaringen.”Er hebben veel memorabele feestjes plaatsgevonden in Flight 90.Er hebben veel memorabele feestjes plaatsgevonden in Flight 90. — © if

“Met haar typische aanpak, waarbij elke openingsavond in het thema staat van een vooraf bepaalde feestbestemming, brengt de club een unieke ervaring die verder gaat dan gewoon ‘uitgaan’. Van de glamour van Hollywood, tot de nostalgie van de jaren ‘90: elke avond werd men ondergedompeld in een andere wereld vol show en spektakel.”

“Flight 90 staat voor een vlucht die veel twintigers en dertigers elke avond weer nemen naar een topbestemming met een unieke ervaring. Nu sluiten we af op een hoogtepunt, met de gedachte dat we iets speciaals hebben gecreëerd dat herinnerd zal worden.”

De reden achter stopzetting van de danstempel, ligt volgens de organisatie in een verlegging van de focus naar nieuwe projecten. “We worden allemaal ook een dagje ouder, mensen stichten een gezin en het nachtleven weegt ook”, zegt Van Henden. “Het zijn bijna vijftien heel mooie jaren geweest.”

“Het einde van Flight 90 markeert echter niet slechts een afscheid, maar ook een viering van alles wat samen werd bereikt. Om deze transitie in schoonheid te vieren, zal Flight 90 Opwijk in april nog vier laatste feestavonden organiseren, elk gewijd aan een specifieke bestemming.”

“De apotheose is een grootse afscheidseditie op dinsdag 30 april. Deze avond zal niet alleen huidige, maar ook voormalige medewerkers in de bloemetjes zetten en biedt iedereen de kans om nog een laatste keer de unieke sfeer van Flight 90 te ervaren.”

“Het team van Flight 90 Opwijk is iedereen die deel heeft uitgemaakt van dit avontuur, enorm dankbaar. Van de bezoekers die de dansvloer tot leven brachten, tot de artiesten die onvergetelijke nachten creëerden, en natuurlijk de medewerkers die met hart en ziel aan dit project hebben gewerkt en zeker ook mijn rechterhand Tom Peelman (30).”

“We hebben samen echt iets speciaals opgebouwd, met vriendschappen voor het leven en onvergetelijke momenten. Iedereen wordt uitgenodigd om nog één keer samen herinneringen op te halen, uit de bol te gaan en te proosten op alles wat we met Flight 90 hebben beleefd.”

Wat gaat er nu gebeuren met het gebouw zelf? “In de loop der jaren kochten we het gebouw waarin Flight 90 als discotheek werd ingericht”, zet Van Henden. “We gaan nu bekijken wat we met het gebouw gaan doen. We mikken op nieuwe projecten, maar meer kunnen we daar nog niet over zeggen.”