Nieuws Vlaams Brabant Datacamp werft studenten aan met premie van 15.000 euro

Datacamp werft studenten aan met premie van 15.000 euro

Datacamp werft studenten aan met premie van 15.000 euro

datcampDatacamp pakt uit met een opmerkelijk initiatief in de zoektocht naar jonge it-werknemers. De Leuvense startup wil studenten rechtstreeks uit de aula’s plukken, zelfs zonder diploma. Jongeren die solliciteren voor een van de vacatures en hun syllabi inruilen voor een contract bij het bedrijf kunnen rekenen op een startpremie van 15.000 euro.

“Als jongeren tijdens het werk het vak leren en begeleiding krijgen, leren ze meer dan op de schoolbanken”, zegt ceo Jonathan Cornelissen. “Om het risico wat weg te nemen geven wij 15.000 euro aan jongeren die de sprong wagen en fulltime bij ons komen werken. Zonder diploma.”

Het bedrijf heeft een budget om op die manier vijf mensen aan te werven. Het initiatief kadert in de war for talent die in de Belgische startupwereld heerst. “De grootste rem op onze groei is de moeilijkheid om de geschikte mensen te vinden”, zegt Cornelissen. De ceo is ervan overtuigd dat skills en ervaring in de toekomst belangrijker zullen zijn dan een diploma.

Het idee ontstond nadat het bedrijf tijdens de zomerperiode talentvolle jobstudenten had aangetrokken. “Hun werk was soms fantastisch goed. We zouden ze onmiddellijk willen aannemen. Maar ze willen niet, omdat hier de maatschappelijke perceptie heerst dat je eerst vijf jaar moet studeren. Ons onderwijs is een eenheidsworst die zegt dat iedereen even lang moet studeren. Terwijl sommigen sneller klaar zijn voor een job dan anderen.”

Datacamp is een spin-off van de KU Leuven. Het bedrijf ontwikkelt een platform dat online cursussen data-analyse aanbiedt en is de startupfase al ontgroeid. Er werken 22 mensen, verdeeld over België en de VS. Datacamp  haalde al 2,7 miljoen euro kapitaal op bij investeerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.