Nieuws Vlaams Brabant Dataroots verdubbelt payroll in 1,5 jaar, nog pak extra krachten gezocht

Dataroots verdubbelt payroll in 1,5 jaar, nog pak extra krachten gezocht

Jonas Tundo van Dataroots.

Dataroots verdubbelt payroll in 1,5 jaar, nog pak extra krachten gezocht

LEUVEN – Dataroots, de Leuvense specialist in artificiële intelligentie, zoekt 10 nieuwe medewerkers, een mix van junior profielen en mensen met ervaring in de AI-business. Met de nieuwe aanwervingen wil het bedrijf de verhoogde vraag naar hun diensten en oplossingen opvangen en zich verder toespitsen op data-oplossingen op bedrijfsniveau.

In 1,5 jaar tijd verdubbelde het Leuvense bedrijf de payroll. Momenteel werken 50 mensen bij Dataroots. Daar komen nog eens 10 extra krachten bij.

Profielen

“De sectoren waar we momenteel actief zijn blijven groeien, alsook boren we nieuwe domeinen aan zoals landbouw en industrie”, zegt CEO Jonas Tundo. “De vraag naar onze oplossingen stijgt dan ook sterk. Ook het type projecten evolueert naar groter en complexer. Ons doel is om onze klanten te ondersteunen om hun data gedreven marktambities te verwezenlijken. Daarbij ambiëren we om onze slagkracht te versterken in heel België als dé referentie in end-to-end data-oplossingen. Hiervoor trekken we geschikt talent aan zoals machine learning engineers, data engineers en cloud engineers maar zoeken we ook coördinerende profielen zoals analytics translators en projectcoördinatoren. Diversiteit in ons team is voor ons erg belangrijk.”

RootsAcademy

Er wordt gezocht naar mensen met ervaring in de AI-business en junior profielen. Deze laatsten starten hun carrière bij Dataroots met een voltijdse opleiding van 2 maanden, onder de noemer van de RootsAcademy. Dit is een volwaardig opleidingstraject met een curriculum en een eindwerk gericht op het vertalen van academische kennis naar praktijkgerichte vaardigheden. Bovendien is het vaak een onderscheidende factor voor sollicitanten om te kiezen voor Dataroots.

Frederik De Smedt, data ingenieur bij Dataroots en coördinator van de RootsAcademy: “Juniorprofielen hebben vaak uitstekende academische vaardigheden maar missen nog toepasbare vaardigheden die je op de werkvloer nodig hebt. Met praktische lessen en in groep uitdagingen aangaan die de realiteit van het bedrijfsleven weerspiegelen, laten we hen ervaring opdoen en de nodige certificeringstrajecten doorlopen bij de voornaamste cloudproviders. We zien bij de vorige generatie afgestudeerden van de RootsAcademy dat dit hen sterk geholpen heeft en dat deze aanpak dus zijn vruchten afwerpt. Ook maakt iedereen kennis met zowel data engineering als machine learning om elkaars leefwereld te leren kennen”, besluit De Smedt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Havermaet op weg naar Leuven

LEUVEN/BRUSSEL -  Bij advieskantoor Van Havermaet, met onder andere een vestiging in Brussel, stond er onlangs een koper op de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Grimbergen, Watermaal-Bosvoorde
Grimbergen

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE - Projectontwikkelaar Matexi, met regionale kantoren in onder andere Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Watermaal-Bosvoorde (Brussel), kondigt de aanstelling van een… Lees meer