Nieuws Vlaams Brabant Davidsfonds compenseert ecologische impact van reizen

Davidsfonds compenseert ecologische impact van reizen

Davidsfonds compenseert ecologische impact van reizen

Davidsfonds Cultuurreizen compenseert de CO2-uitstoot van haar groepsreizen met een milieuproject in Oeganda. Het bedrijf uit Leuven levert een financiële bijdrage aan een project dat duurzame houtovens plaatst bij gezinnen in het Afrikaanse land.

Om ontbossing tegen te gaan zijn door het project saving trees sinds begin dit jaar al 1.400 duurzame houtovens geplaatst bij families in Oeganda. De kachels verminderen het hout- en houtskoolverbruik met vijftig procent. De CO2-uitstoot vermindert daardoor met twee ton per jaar. Zo moeten er 20.000 bomen minder gekapt worden.

De Oegandese gezinnen besparen met dit systeem jaarlijks ongeveer 100 dollar. In het Afrikaanse land is 95 procent van de bevolking afhankelijk van houtverbranding voor bijvoorbeeld het opwarmen van maaltijden, wat tot heel wat ontbossing leidt.

Davidsfonds Cultuurreizen besliste al in 2015 om de ecologische impact van alle vlieg-, trein-, en busreizen te compenseren. Wie op zo’n cultuurreis meegaat, betaalt een CO2-bijdrage. De organisatie werkt hiervoor samen met CO2logic, een Brussels bedrijf dat zich specialiseert in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.