Nieuws Vlaams Brabant DDG ontwikkelt nieuwe generatie kachels en inbouwhaarden

DDG ontwikkelt nieuwe generatie kachels en inbouwhaarden

Daniël en zonen Daan en Yves.

DDG ontwikkelt nieuwe generatie kachels en inbouwhaarden

LEUVEN – Door de strengere uitstootregels voor kachels en inbouwhaarden met hout als brandstof, ontwikkelde de Leuvense producent DDG een nieuwe generatie inbouwhaarden en kachels die aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem.  

Ecodesign 2022 staat voor de deur. Dat is de Europese richtlijn die strenge uitstootnormen voorschrijft voor kachels en haarden met hout als brandstof. De volgende jaren zal Ecodesign 2022 (ook omdat het deel uitmaakt van de Green Deal van de Vlaamse overheid) richtinggevend zijn voor mensen die een nieuwe kachel of haard op hout willen kopen.

Anticiperen

De Leuvense producent DDG anticipeerde snel op de veranderende regelgeving en ontwikkelde een gloednieuwe generatie kachels en inbouwhaarden die worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem en met hout als brandstof werken. Ze dragen het Hydro-label en voldoen aan Ecodesign 2022.  “We hebben onder andere de Pio Hydro, de enige cv-kachel of -haard die geschikt is voor lage-energie- en passiefwoningen. Dit toestel focust op het gedoseerd verspreiden van warmte, minder op stralingswarmte. Daarom zijn de ruitjes ook dubbel geïsoleerd”, zegt Daan De Glas van DDG.

Moduleerbaar

De Hydroline toestellen van DDG zijn vlot moduleerbaar tussen 30% en 100%, halen een rendement van meer dan 80% en dragen allemaal energielabel A+, de strengste norm voor uitstoot en rendement. Bovendien zijn de Hydroline kachels en haarden geschikt voor zowel goed geïsoleerde woningen als nieuwbouw en renovatie (EPB-proof).

DDG

DDG is een Leuvens familiebedrijf (vader Daniël en zonen Daan en Yves), gevestigd aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele. DDG produceert, installeert en onderhoudt al sinds 1979 kachels en inbouwhaarden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Alle toestellen van DDG worden in België geproduceerd en beantwoorden aan de strengste kwaliteitsnormen. In het bedrijf zijn een 20-tal medewerkers aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Lamens ontwikkelt Minckeler-site

LEUVEN - De Leuvense projectontwikkelaar Peter Lamens (LGV) ontwikkelt de Minckelerparking in de J.P.Minckelerstraat in Leuven. De parking  zelf gaat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Drogenbos
Brussel

Na de mens gaat ook de auto in quarantaine

KORTENBERG/DROGENBOS/BRUSSEL - D'Ieteren Immo, de vastgoedtak van de D’Ieteren Group in België, biedt "quarantaineboxen" aan voor hybride en elektrische voertuigen,… Lees meer