Nieuws Vlaams Brabant De Reisgezel in de prijzen op Bizidee

De Reisgezel in de prijzen op Bizidee

De Reisgezel in de prijzen op Bizidee

de-reisgezelIn Antwerpen werden dinsdagavond de winnaars van de zestiende editie van de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee  bekendgemaakt. In de categorie bizzbuzz was de prijs voor De Reisgezel, een ezelboerderij uit Leuven.

De bizzbuzzaward is een onderscheiding voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, in de sectoren welzijn, onderwijs, dieren en verzorging. De categorie bekroont maatschappelijke projecten die uitblinken op het vlak van sociaal ondernemerschap door bijvoorbeeld tewerkstelling van ouderen of mensen met een arbeidsbeperking of projecten die door hun toedoen de ecologische voetafdruk willen verkleinen.

De prijs ging dit jaar naar De Reisgezel, een kleinschalige ezelboerderij die onder meer individuele begeleiding voor kwetsbare kinderen en jongeren aanbiedt.

“Bij De Reisgezel staan verbinding, bewustwording en solidariteit centraal”, stelde de jury. “Het aanbod van De Reisgezel zal bestaan uit vier vormen van dienstverlening: individuele begeleiding voor kwetsbare kinderen en jongeren, natuur- en ecologiesessies voor een breed publiek, vormingssessies voor jeugdhulpverleners en een pensionformule voor ezel- en paardenhouders.”

Constitutief voor De Reisgezel is de solidaire financiële werking. Kapitaalkrachtige mensen betalen met geld en mensen met weinig financiële middelen in natura. De leden van het projectteam zijn Annabel Vandezande, Carolien Frijn, Geertrui Vanderweyden, Samuel Dewever en Sara Sauren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.