Nieuws Vlaams Brabant De Vlaspit bouwt parochiezaal om tot sociaal restaurant

De Vlaspit bouwt parochiezaal om tot sociaal restaurant

De Vlaspit bouwt parochiezaal om tot sociaal restaurant

beverbeekhuisSociaal restaurant Het Beverbeekhuis opent op zaterdag 26 november de deuren in Diest. Locatie is de vroegere zaal Poelske in de wijk van de parochie Sint-Jan. De verlaten parochiezaal stond al een tijd leeg. De Vlaspit, bedrijf uit de sociale economie, bouwde het pand om tot een sociaal project.

Het buurtrestaurant wil gezonde en betaalbare maaltijden aanbieden voor personen in armoede en mensen die door leeftijd, fysieke of mentale problemen moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. Door het bieden van ontmoetingskansen streven de initiatiefnemers naar een uitbreiding en versterking van hun sociale relaties.

Door informatieverstrekking en samenwerking met vrijwilligers en andere verenigingen trachten ze hulp en dienstverlening toegankelijk te maken. Dit gebeurt in combinatie met sociale tewerkstelling. De accommodatie zal ook ter beschikking gesteld worden van diverse verenigingen en van de buurt om eigen activiteiten te organiseren. Aldus hopen ze de buurt nieuw leven in te blazen en kansarmoede tegen te gaan.

Dit plattelandsproject van vzw De Vlaspit krijgt een cofinanciering van 30.000 euro uit het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER Hageland Plus. “Initiatieven zoals een sociaal restaurant zijn vitaal om het platteland leefbaar te houden”, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor Plattelandsbeleid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.