Nieuws Vlaams-Brabant De Watergroep bouwt nieuw waterproductiecentrum met onthardingsinstallatie

De Watergroep bouwt nieuw waterproductiecentrum met onthardingsinstallatie

Foto: De Watergroep

De Watergroep bouwt nieuw waterproductiecentrum met onthardingsinstallatie

BERTEM, KORTENBERG – Ongeveer 10.000 huishoudens en industriële klanten van De Watergroep zullen vanaf 2028 van zachter drinkwater voorzien worden dankzij een gloednieuw waterproductiecentrum in Bertem. De Watergroep plant bovendien een grondige renovatie van de waterreservoirs in Meerbeek.

De Watergroep heeft enkele grote investeringen op stapel staan. De waterreservoirs in Meerbeek (Kortenberg) krijgen een grondige renovatie en de site wordt opgewaardeerd. Daarnaast bouwt De Watergroep een gloednieuw waterproductiecentrum met onthardingsinstallatie. Het nieuwe centrum krijgt een plaats op het terrein van het Agentschap Wegen en Verkeer aan het op- en afrittencomplex in Bertem. Het is een zone van openbaarnut en het gebouw wordt volledig ingepast in de omgeving. De oude site van De Watergroep in Leefdaal krijgt een nieuwe bestemming. Samen met de inwoners van Bertem wordt op zoek gegaan naar een gepaste invulling.

De Watergroep, de gemeente Kortenberg en de gemeente Bertem organiseren op 9 en 13 februari infomarkten waarop alle informatie over de projecten wordt gegeven. Geïnteresseerden kunnen er de toekomstbeelden bekijken en er is tijd en ruimte voor vragen en suggesties.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.