Nieuws Vlaams Brabant Denktank voor toekomst van Zaventem lokt 230 kandidaten

Denktank voor toekomst van Zaventem lokt 230 kandidaten

Denktank voor toekomst van Zaventem lokt 230 kandidaten

In Zaventem werd een informatiesessie gehouden voor 230 kandidaten voor Forum 2040. Dat is een dialoogplatform dat Brussels Airport Company in het leven wil roepen om van gedachten te wisselen over zijn strategische visie. Een onafhankelijke jury kiest uit deze groep tegen eind augustus tachtig personen om effectief deel te nemen aan de denktank.

De strategische visie 2040 is bedoeld om de luchthaven in Zaventem voor te bereiden op de toekomst. Binnen Europa zijn door de verwachte groei van het aantal passagiers en de vracht de groeiopportuniteiten het grootst voor middelgrote hubs als Brussels Airport die hun volledig potentieel nog niet bereikt hebben. Brussels Airport Company wil de kansen grijpen om die groei naar zich toe te trekken. Met als uiteindelijk doel de creatie van jobs.

In het Forum 2040 moeten onder meer omwonenden, actiegroepen, bedrijven, experten en lokale besturen vertegenwoordigd zijn. De luchthavenuitbater verwacht dat de dialoog nieuwe informatie en inzichten oplevert die de strategische visie 2040 kan verfijnen.

Het initiatief valt in slechte aarde bij het plaatselijke Burgerforum, dat bestaat uit bewoners van Kortenberg, Zaventem en Steenokkerzeel en ook enkele lokale afdelingen van Natuurpunt telt. Zij bestempelen Forum 2040 als een vorm van nepinspraak.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Asse
Anderlecht

9 falingen

TREMELO/TIENEN/STROMBEEK-BEVER/ANDERLECHT/VILVOORDE/ASSE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 9 ondernemingen failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.