Nieuws Vlaams Brabant Derbigum helpt klimaatopwarming tegen te gaan

Derbigum helpt klimaatopwarming tegen te gaan

Derbigum helpt klimaatopwarming tegen te gaan

derbigumDerbigum, een bedrijf uit Lot dat gespecialiseerd is in energiebesparende en duurzame dakbanen, wacht niet om politici om te werken aan een beter klimaat.

“Als industriële innovator van waterdichting voor het platte dak tonen we jaar na jaar dat er in de Belgische industrie concrete en tot de verbeelding sprekende ontwikkelingen gerealiseerd worden die echt het verschil kunnen maken”, zegt Els Trio. “Deze ontwikkelingen bieden de Belgische politici de nodige troeven om een goed klimaatbeleid in de praktijk toe te passen.  Enkele voorbeelden zijn de ontwikkeling van een volledig gamma NT-producten, waarbij NT staat voor Nieuwe Technologie.  Dankzij de nieuwe samenstellingen van die producten wordt de invloed van Derbigum op het milieu drastisch verminderd. Er zijn geen Vluchtige Organische Componenten meer, we realiseren 42 procent besparing op CO2-uitstoot, boeken 25 procent energiebesparing bij de productie  en leggen de focus op het gebruik van herbruikbare grondstoffen.”

Derbigum ontwikkelde nu ook de eerste plantaardige dakbaan ter wereld: Derbipure. “Het is een witte reflecterende dakbaan op basis van plantaardige oliën en harsen die een volwaardig alternatief is voor bitumineuze roofing en belangrijke voordelen biedt”, zegt Trio. “Het verdrag van Kyoto, de tot nu gehaalde doelstellingen en de vooropgestelde doelstellingen in Parijs zijn overduidelijk. We mogen de toekomst van de aarde niet alleen van de politieke wil laten afhangen. We zullen zelf het heft in handen moeten nemen.”

Het Belgische Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming startte in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken en investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.