Nieuws Vlaams Brabant Derde keer goede keer voor keukenchef Glenn Verhasselt

Derde keer goede keer voor keukenchef Glenn Verhasselt

Derde keer goede keer voor keukenchef Glenn Verhasselt

verhasseltGlenn Verhasselt werd uitgeroepen tot eerste kok van België in de gastronomische competitie van Prosper Montagné.  De nog altijd maar 25-jarige keukenpiet uit Dilbeek is chef van restaurant Sir Kwinten in Lennik. Derde keer goede keer: zowel in 2014 als vorig jaar eindigde hij tweede in de finale.

De gastronomische club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarin op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Het evenement zet zowel jong talent als de hele Belgische gastronomie in de kijker. Tijdens de finale in hotelschool Spermalie in Brugge moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken. Onder meer met kreeft en zesrib en als toetje een chocoladedessert.

Twee van de vijf finalisten waren keukenpieten uit Vlaams-Brabant. Lukas Moonens is souschef in Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, deelgemeente van Dilbeek, en was aan zijn vuurdoop toe.  De andere finalisten waren Jean-Jacques Danthine (chef van restaurant La Meilleure Jeunesse in Brussel), Bart Hoornaert (souschef van La Durée in Izegem) en Anthony Stoop (eigenaar van Pigas in Sint-Niklaas en ook chef van restaurant Likoké in het Franse Les Vans).

De titel eerste kok van België is wettelijk beschermd en voorbehouden aan de wedstrijd van club Prosper Montagné. Die is op basis van de wet van 13 mei 2009 door de minister van Middenstand erkend als meesterschapswedstrijd. Jean-Baptiste Thomaes van restaurant Château du Mylord was ambassadeur van de 63ste editie. Peter Goossens van Hof van Cleve stelde de technische jury samen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.