Nieuws Vlaams Brabant Deuren van luxehotel zwaaien eindelijk open

Deuren van luxehotel zwaaien eindelijk open

Deuren van luxehotel zwaaien eindelijk open

Met meer dan een jaar vertraging opent hotel The Fourth maandag de deuren in Tafelrond op de Grote Markt in Leuven. Jan Callewaert, onlangs afgetreden als grote baas van het Leuvense technologiebedrijf Option, kocht het historische pand in 2005 voor 6,4 miljoen euro en startte in 2010 met de restauratie.

Er is heel lang onduidelijkheid geweest over het hotel. Mensen die sinds juni vorig jaar een kamer wilden boeken, waren eraan voor de moeite. De nieuwe eigenaar opende in het pand wel een restaurant, dat geleid wordt door chef-kok Sébastien Kister.

Het luxehotel heeft 44 kamers en suites van diverse formaten. Tot en met augustus biedt The Fourth zogenaamde kennismakingstarieven met beperkte beschikbaarheid aan. Om klanten te lokken maar ook omdat de training van het personeel en de voltooiing van enkele werken nog aan de gang zijn.

Vierde leven

De naam The Fourth verwijst naar de vierde fase van het pand op de Grote Markt. Eerder deed het dienst als vergaderplaats voor de gilden (1479), schouwburg (1817) en vestiging van de Nationale Bank (1930). Naast het restaurant herbergt het gerenoveerde complex ook vergaderzalen en een multimediale studio.

De naam Tafelrond verwijst naar het gotische pand dat gebouwd werd tussen 1480 en 1487 naar het ontwerp van Mathieu de Layens, ook architect van het Leuvense stadhuis. Het werd eeuwenlang gebruikt door de gilden, maar in 1817 afgebroken en vervangen door een nieuwbouw in empirestijl die  onderdak bood aan de schouwburg. Bij aanvang van de Eerste Wereldoorlog werd het pand verwoest. In het heropgebouwde Tafelrond nam de Nationale Bank de intrek van 1930 tot 2002.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.