Foto: jvi

Deze shop richt zich specifiek op populaire padel: “Aan de extra belevingsfactor die wij bieden, kunnen online winkels niet tippen”

Met de Sportaculair Shop opende in Sint-Katherina-Lombeek een winkel die zich uitsluitend richt op de racketsport padel. Wat het initiatief bijzonder maakt, is dat het materiaal ter plaatse uitvoerig getest kan worden.

In de Heidestraat in Sint-Katherina-Lombeek opende deze maand de deuren van de Sportaculair Shop, een winkel die zich uitsluitend richt op beoefenaars van de mega populaire racketsport padel. Ballen, rackets, of aan padelsport aangepaste kledij en schoenen. Noem het op, of het ligt en hangt er wel in verschillende maten, vormen en kleuren in de rekken.

Zaakvoerder

“We bieden maar liefst acht merken aan. Er is voor elk wat wils, gaande van bijvoorbeeld de goedkopere rackets voor beginners, over de duurdere modellen voor de intensievere spelers, tot zelfs professioneel materiaal”, aldus zaakvoerder François ‘Swa’ Devos, die in de wereld van padel helemaal geen onbekende is.

‘Swa’ is immers ook de zaakvoerder van In.TERNATional, een populaire padelclub pal aan de overkant van de straat. “Maar beide initiatieven staan helemaal los van elkaar”, verduidelijkt Swa meteen. “Iedereen is welkom in de shop, niet alleen clubleden. Het is net daarom dat we de winkel hebben ingericht in een gebouw dat volledig los hangt van de club. Bezoekers zullen trouwens onmiddellijk merken dat we er niet zomaar een doordeweeks ‘clubwinkeltje’ van gemaakt hebben, maar een heel huiselijke shop die dankzij verschillende details de padelsport alle eer aandoet.”

Beleving

Die extra moeite is ook niet toevallig, want in de eeuwige strijd tegen de almaar stijgende online verkoop beseft zaakvoerder Swa maar al te goed dat beleving een zeer belangrijk geworden is. “Daarom hebben we niet alleen een zeer uitgebreid aanbod aan concurrentiële prijzen maar bieden we onze klanten ook leuke extra’s aan, die naar mijn weten in de ruime regio uniek is en waar webshops niet aan kunnen tippen.”

Die troef is de begeleiding, inclusief kans om het materiaal uitvoerig te testen. “Het grote pluspunt van de nabijheid van In.TERNAT.ional, is dat het materiaal ter plaatse en dus meteen uitgetest kan worden”, vult Laura Vanden Meerssche, die de winkel uitbaat, aan. “Onze klanten hoeven hiervoor enkel de straat over te steken naar de club, waar tijdens de openingsuren van de shop een veld gereserveerd is.”

Begeleiding

En er is meer. Klanten die dat bijkomend wensen, kunnen in de winkels een afspraak maken met een expert. “Samen met de klant kiest onze deskundige het padelmateriaal dat het best past bij de gevraagde intensiteit en speelstijl”, gaat Laura verder. “En uiteraard kan er met die expert ook een potje gespeeld worden, om na te gaan of het materiaal ook echt voldoet aan de eisen. Een heleboel specifieke troeven dus, waarmee we een meer dan perfect alternatief zijn voor de zware online concurrentie.”