Nieuws Vlaams Brabant DHL geeft uitzendkrachten vast contract

DHL geeft uitzendkrachten vast contract

DHL geeft uitzendkrachten vast contract

Koerierbedrijf DHL Aviation op de luchthaven van Zaventem heeft vijftig medewerkers een vast contract gegeven. Volgende maand worden nog eens 75 uitzendkrachten vast in dienst genomen. Dat werd aangekondigd op een ondernemingsraad.

DHL Aviaton kwam vorige maand in een storm terecht toen bleek dat het 250 uitzendkrachten weken- tot maandenlang met dagcontracten liet werken, terwijl dat eigenlijk alleen mag in uitzonderlijke situaties. Het bedrijf kondigde aan dat het een intern onderzoek naar mogelijk misbruik zou starten. Vanuit de hoofdzetel van DHL in Bonn werd een inspectieteam naar Zaventem gestuurd.

Die hoofdzetel drong aan om de dagcontracten om te zetten in vaste contracten. De vakbonden reageren opgetogen en gaan strikt toezien op de naleving van de toezegging. “Wij hebben er sterk op aangedrongen dat de dagcontracten zouden worden omgezet in vaste contracten”, zegt Paul Buekenhout van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

“Ook de Europese ondernemingsraad van DHL zal er de komende weken en maanden toezicht op houden. Wij blijven ervoor ijveren dat ieder interimcontract wordt omgezet in een vast contract.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.