Nieuws Vlaams-Brabant Diestse handelaars geven “positieve draai” aan Black Friday-weekend

Diestse handelaars geven “positieve draai” aan Black Friday-weekend

Foto lwh

Diestse handelaars geven “positieve draai” aan Black Friday-weekend

DIEST – Veertig handelaars staan een deel van de opbrengst van hun verkopen tijdens Black Friday op vrijdag 25 en zaterdag 26 november af aan scoutsgroep Sint-Lutgardis, die bij een brand onlangs veel materiaal verloor.

Bij de brand op 9 november bij scoutsgroep Sint-Lutgardis ging een opslagruimte in de vlammen op. “Het nieuws raakte mij heel sterk”, zegt handelaar Ilse Broux. ”Twee van mijn kinderen zijn zelf bij die jeugdbeweging geweest.”

Met Black Friday in het vooruitzicht ging er Ilse Broux een lichtje op. “Black Friday is vooral een commercieel weekend. Er wordt wel zwaar mee uitgepakt, maar vaak gaat het om acties die al lopen, waarbij lopende kortingen nog eens in de kijker worden gezet of waarbij outletspullen worden verkocht. Sommige zaken sluiten ook de deuren om de massaconsumptie tegen te gaan. Met de steun aan de jeugdbeweging geven we een positieve draai aan Black Friday.”

“Bovendien is het ook een manier om het lokaal shoppen in de kijker te zetten en te stimuleren”, beklemtoont Ilse Broux. “Steun aan een jeugdbeweging raakt heel veel mensen. Deze koppeling aan het goede doel stimuleert nog meer om lokaal te shoppen. Elke handelaar bepaalt voor zichzelf de eigen bijdrage.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.