Nieuws Vlaams Brabant Spaaractie zorgt voor immense hefboom voor lokale handel

Spaaractie zorgt voor immense hefboom voor lokale handel

Spaaractie zorgt voor immense hefboom voor lokale handel

DIEST – Klanten zijn van goudwaarde voor handelaars. In Diest nemen ze dat ook letterlijk want maandag overhandigden de verenigde handelaars en het stadsbestuur een goudstaaf aan een deelneemster van de spaaractie “Shoppen in Diest”. Meer dan 50.000 shoppers namen deel aan de actie, wat een hefboom van maar liefst 2,5 miljoen euro opleverde voor de lokale handel. 

Meer dan 50.000 klanten namen de afgelopen weken deel aan de spaaractie “Shoppen in Diest is goud waard”. Dit laatste is letterlijk te nemen want de winnaar van de actie nam een goudstaaf, ter waarde van 1.250 euro, mee naar huis. De gemiddelde aankoopprijs per spaarkaart was 50 euro. Daarmee heeft de actie een  hefboomeffect van in totaal ongeveer 2,5 miljoen euro voor de Diestse lokale handel.

Bewust geen gratis aankoopbonnen

“We kozen er bewust voor om geen gratis aankoopbonnen aan elke inwoner uit te delen”, zegt schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde. “De kostprijs daarvan is gigantisch. Studies van onder meer Unizo wijzen uit dat het effect op aankoopgedrag zeer beperkt is. Met andere woorden: gratis bonnen leveren geen extra aankopen op voor de lokale handel. We investeren daarom liever in dit soort spaaracties, met een beperkte kost en een zeer groot hefboomeffect.” De actie werd ook uitgerold in alle deelgemeenten. “We vinden het belangrijk dat onze gehele lokale handel betrokken wordt. Steeds meer handelaars vestigen zich buiten het centrum. Die laten we niet in de steek”, luidt het nog.

Winnares 

De winnares van de spaaractie is Abigail Delooz uit Diest. Uit handen van het stadsbestuur en de verenigde handelaars kreeg ze een goudstaaf ter waarde van 1.250 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer