Nieuws Vlaams Brabant Dieter Penninckx ceo van nieuw overkoepelend modebedrijf

Dieter Penninckx ceo van nieuw overkoepelend modebedrijf

Dieter Penninckx ceo van nieuw overkoepelend modebedrijf

dieter-penninckxDe Nederlandse R&S Retail Group benoemt Dieter Penninckx als ceo. Penninck deed zijn eerste stappen als ondernemer bij een spin-off van de KU Leuven. Hij is een van de drie oprichters van het Belgische modebedrijf FNG. R&S nam eerder dit jaar FNG over maar het ging om een zogenaamde omgekeerde overname, waardoor het zwaartepunt bij FNG komt te liggen.

R&S (Brantano, Miss Etam) zal de naam wijzigen in FNG. “Nu de integratie van FNG Group en Brantano in R&S Retail Group zo goed als afgerond is, wil R&S het bestuur aanvullen”, zegt het bedrijf. Naast de benoeming Penninckx tot ceo vraagt R&S ook om de raad van commissarissen uit te breiden met retailspecialist Gino Van Ossel en Emiel Lathouwers, de oprichter van AS Adventure.

R&S is sinds begin dit jaar eigenaar van de modeketen Miss Etam, die een doorstart maakte. Later nam R&S via een openbaar ruilbod FNG Group over, bekend van modemerken als Fred&Ginger, CKS en Claudia Sträter. Ook schoenenwinkelketen Brantano kwam na het faillissement van moedergroep Macintosh onder dak bij R&S Retail.

Dieter Penninckx erfde de ondernemersmicrobe van zijn grootvader. Na enkele jaren ervaring bij een spin-off van de KULeuven nam hij een klein bedrijf over: een zaak in kinderkleding. “Het is belangrijk dat je iets voelt voor het product waarmee je start. Bij de overname wisten we al dat het de eerste bouwsteen van een groter project ging worden”, zegt Penninckx.

Vanuit de kinderkledingketen Fred&Ginger bouwde Penninckx met een koop- en bouwstrategie een groep uit die zes merken mode brengt in 125 eigen winkels en 1.500 onafhankelijke boetieks. Voor Penninckx is kleding niet alleen leuk maar ook boeiend. “Het is een fascinerend en complex productieproces. Een kledingstuk gaat door 200 handen voor het bij de eindgebruiker komt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.