Nieuws Vlaams Brabant Digitaal dossier voor faillissementen startensklaar

Digitaal dossier voor faillissementen startensklaar

De directie van Vapo legde de boeken neer.

Digitaal dossier voor faillissementen startensklaar

Het digitale dossier voor faillissementen is startensklaar. Over een maand kunnen rechtbanken, curatoren en schuldeisers de belangrijkste documenten bij een faling digitaal opstellen, ondertekenen en uitwisselen. De Orde van Vlaamse Balies (OVB), die het digitale register uitwerkt en mee zorgt voor de prefinanciering, verheugt zich op enorme tijdsbesparing.

Het beheer van nieuwe faillissementsdossiers en de elektronische registratie van schuldvorderingen zullen verplicht moeten gebeuren via RegSol. Dat Centraal Register Solvabiliteit wordt op 1 april officieel gelanceerd. Concreet zullen schuldeisers in faillissementsdossiers in de toekomst digitaal hun aangiftes van schuldvordering moeten ingeven.

De curatoren zullen voortaan de faillissementsdossiers beheren en op die manier de griffies van de rechtbanken ontlasten. Vonnissen van rechtbanken worden ook automatisch in RegSol opgeladen. De Orde van Vlaamse Balies en de Frans- en Duitstalige tegenhanger OBFG staan in voor de archivering.

Schuldeisers en curatoren zullen voor het gebruik van RegSol retributies moeten betalen. Die moeten de dekken kosten van het nieuwe platform, dat voorlopig mee geprefinancierd wordt door de advocatuur. De komst van RegSol is een nieuwe stap in de digitalisering van Justitie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.