Nieuws Vlaams Brabant Dimension Data: IT-voorspellingen voor 2016

Dimension Data: IT-voorspellingen voor 2016

Dimension Data: IT-voorspellingen voor 2016

serverDimension Data, het bedrijf dat wereldwijd diensten en oplossingen levert en in Diegem een vestiging heeft, maakt zijn voorspellingen bekend voor de komende twaalf maanden. Digitale transformatie staat daarbij hoog op de agenda van bedrijven, want daardoor verandert nu al het concurrentielandschap.

Volgens Ettienne Reinecke, Group Chief Technology Officer bij Dimension Data, zijn sociaal netwerken, mobiele communicatie, de cloud, analytics, het ‘Internet of Things’ en bimodale IT stuk voor stuk felbesproken onderwerpen in de IT-sector die IT-functies en -teams in organisaties overal ter wereld verdelen. Reinecke vraagt zich wel af waar organisaties hun prioriteiten leggen op het vlak van budgetten en middelen.
Nog volgens Reinecke draaien de conversaties die de teams van Dimension Data voeren met organisaties rond vier thema’s: cyberbeveiliging, de werkplekken van morgen, data als centraal aspect van de transformatie en de hybride cloud als mechanisme voor flexibiliteit.

Cyberbeveiliging: beveiligingsinbreuken op hoog niveau zullen ook gebeuren in 2016, en meer hooggeplaatste leidinggevenden zullen het doelwit worden van hackers. In 2015 werd een massa beveiligingsinbreuken op hoog niveau vastgesteld, dat zal dit jaar niet anders zijn. Bovendien steekt ‘whaling’ opnieuw de kop op, een praktijk waarbij hackers met ransomware geld trachten los te krijgen van hooggeplaatste leidinggevenden, of hun informatie gebruiken voor frauduleuze praktijken.

Werkplekken van morgen: het gedrag op het werk zal in 2016 sterker beïnvloed worden door sociale media. Veel sociale samenwerking wordt mogelijk gemaakt door tools gericht op consumenten. Technologieën zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare en nog vele andere hebben nu ook robuuste tegenhangers toegesneden op bedrijven, waarmee men audio, video en bestanden kan delen en werkprocessen kan integreren.

Digitale infrastructuur: je data begrijpen… en optimaal benutten.
De rol van data is fundamenteel veranderd. Vele jaren hebben medewerkers van datacenters veel tijd en energie gestoken in zaken als opslagmedia en back-ups, en in taken als replicatie en deduplicatie. De kosten voor het beheer van gegevens zien te drukken was toen de grootste zorg. Nu is dat helemaal veranderd. Vandaag draait alles rond het optimaliseren van de capaciteit om gegevens te benutten en ze om te zetten in toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Hybride cloud: de invoering van privé-clouds zal toenemen in 2016.
In de komende twaalf maanden zal de invoering van privé-clouds toenemen, naarmate slimme IT-beleidsvormers met een strategie waar de cloud prioriteit krijgt (‘cloud first’) overgaan tot de invoering van nieuwe oplossingen voor privé-cloudbeheer met op verbruik gebaseerde commerciële modellen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.