jos vandikkelen

Directeur van Velo lijsttrekker van Groen in Herent

Jos Vandikkelen is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober lijsttrekker van Groen in Herent. Hij is directeur van KU , het bedrijf uit de sociale economie met hoofdzetel in Leuven en vestigingen in Aarschot en Diest.

Vandikkelen is fractieleider van Groen in de gemeenteraad van Herent. Hij zetelt in het plaatselijke autonome gemeentebedrijf en in de intercommunale Ecowerf. Hij vertegenwoordigt zijn partij In de gemeenteraadscommissie over onder meer tewerkstelling en lokale economie. Groen zit in Herent in de oppositie en heeft vijf van de 27 zetels.

Velo biedt diverse diensten voor fietsmobiliteit aan. Dat gaat van fietsherstel en -verhuur tot de verkoop van tweedehandsfietsen en het leveren van bedrijfsfietsen. Zo heeft het bedrijf een contract met KU Leuven voor het onderhoud van de gewone en elektrische fietsen die de universiteit ter beschikking stelt van haar personeel.

De organisatie is naast de hoofdzetel in Heverlee (Leuven) ook actief in de fietspunten aan de stations van Leuven, Aarschot en Diest. Velo stelt er heel wat mensen te werk die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Zij worden er begeleid om door te stromen naar de reguliere markt.