Nieuws Vlaams Brabant Discussie over langdurig zieken bij D’Ieteren mondt uit in actie

Discussie over langdurig zieken bij D’Ieteren mondt uit in actie

Discussie over langdurig zieken bij D’Ieteren mondt uit in actie

Bij auto-importeur D’Ieteren in Erps-Kwerps, deelgemeente van Kortenberg, heerst sociale onrust. De christelijke vakbond LBC-NVK heeft er donderdag actie gevoerd. Het conflict draait om het ontslag van langdurig zieken. De bonden pleiten voor aangepaste jobs. De directie stelt dat “het ontslag van zieken geen courante praktijk is”.

In een symbolische actie kropen dertig actievoerders in grote vuilzakken met een thermometer in de mond. Zij hekelden dat het bedrijf “langdurig zieken bij het groot vuil zet”. Ook de christelijke metaalvakbond ACV-Metea was van de partij.

“Onze actie is een aanklacht. Het is ongeloofwaardig dat D’Ieteren sommige langdurig zieken wel opnieuw integreert en anderen niet. Voor ons is dat discriminatie, terwijl de federale regering langdurig zieken net opnieuw aan het werk wil krijgen. Maar D’Ieteren werkt er niet aan mee”, zegt Tina Degreef van de bediendenbond LBC-NVK.

Dat het bedrijf geen aangepaste jobs kan vinden, kan LBC zich niet voorstellen. De bond pleit ervoor om langdurig zieken een aangepaste job te bieden, in plaats van ze te ontslaan.

D’Ieteren weerlegde de aantijgingen. “Wij stellen alles in het werk om mensen in de beste condities het werk te laten hernemen”, zegt woordvoerder Jean-Marc Ponteville. Het bedrijf stelt verbaasd te zijn over de vakbondsactie en zegt dat het om één bepaalde werknemer gaat die verschillende voorstellen gekregen heeft. “Wij hebben een sensibiliseringsprogramma en er is een vertrouwenspersoon die oplossingen op maat maakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Asse
Anderlecht

9 falingen

TREMELO/TIENEN/STROMBEEK-BEVER/ANDERLECHT/VILVOORDE/ASSE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 9 ondernemingen failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.