Nieuws Vlaams-Brabant Dit zijn de enige echte ‘Castaars’ uit Vollezele

Dit zijn de enige echte ‘Castaars’ uit Vollezele

Foto Castaar

Dit zijn de enige echte ‘Castaars’ uit Vollezele

VOLLEZELE – Zaterdag 28 januari werden voor de eerste keer de ‘Kastaars’ uitgereikt, Vlaamse mediaprijzen in acht publiekscategorieën en drie andere categorieën. “De telefoon stond hier niet stil de voorbije dagen met vragen over de Kastaars”, zegt Christophe Dedoncker, zaakvoerder van het reclamebedrijf Castaar uit Vollezele.

“Laat er geen twijfel over bestaan: wij zijn de echte Castaars”, lacht Christophe Dedoncker. Samen met zijn partner Joni Vanhamme richtte hij het reclamebedrijfje Castaar op in 2016 aan hun keukentafel. Eerst met uitvalsbasis in Kester en sinds ruim een jaar in Vollezele. Castaar werkt ondertussen voor verschillende klanten in zeer uiteenlopende sectoren in België en ver er buiten.

Castaar kreeg de afgelopen dagen heel wat telefoontjes over de Kastaars. “En dan ging het meestal niet over onze werknemers, de Castaars”, zegt Christophe Dedoncker. “De gelijknamige ‘gloednieuwe’ Vlaamse mediaprijzen werden zaterdag 28 januari voor het eerst uitgereikt. De naam Kastaars verwijst net als bij ons naar een castaar: een deugniet, een kanjer. En die heeft de Vlaamse mediasector in overvloed en moeten volgens de organisatoren jaarlijks geëerd worden.”

Schoonmoeder

Bij Castaar hebben ze daar geen jaarlijkse televisieshow voor nodig. “Wij zijn één voor één Castaars en dat al sinds 2016”, zegt Christophe Dedoncker. “De naam werd eigenlijk onbewust gegeven door mijn schoonmoeder. Toen ik vroeger bij mijn schoonouders thuis kwam, liet ik mijn schoenen altijd onderaan de trap staan tot ergernis van mijn schoonmoeder. Ze riep toen altijd: ‘Christophe, gij zijt toch ne Castaar’. Toen we een naam zochten voor ons bedrijf moesten we dus niet ver zoeken.”

Wat ze bij Castaar vinden van de naam van de nieuwe mediaprijzen? “Ach, wij zijn de enige échte en wat extra reclame is mooi meegenomen”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.